Boka program här

Här finns viktig information om hur du går tillväga för att boka scenkonstprogram för förskola och skola. Bokningen för vårens scenkonstprogram är nu stängd. Webbokningen var öppen från den 4 december 2017 till den 17 januari 2018.

Foto: från filmen Det här är vår värld

Bokningen för vårens scenkonstprogram är nu stängd
Bokningen var öppen den 4 december 2017 - 17 janauri 2018. Kontakta oss kulturhandläggare via e-post om ni är intresserade av restplatser. 

Under aktuella bokningsperioder finns det en länk här som går direkt till ett anmälningsformulär. 

Här nedan finns information om hur bokningen går till när den är öppen.

Så här bokar du program: (bokningen är nu stängd)

På varje Intresseanmälan kan du göra fem val. Vill du boka flera program än så gör du bara en ny anmälan.

1. Fyll i alla dina kontaktuppgifter, vilken skola och klass det gäller och antal barn och vuxna. Det är viktigt att du skriver in ett telefonummer som du är säkrast nåbar på.

2. I kolumnen Kommundel skriver du UK om din förskola/skola är kommunal i Södertälje. 
Ni som är friförskola/friskola skriver FRI. Förskolor/skolor i Nykvarn skriver NYKVARN.

3. I kolumnen Aktivitet väljer du föreställning och i kolumnen Föreställningar väljer du vilket datum och vilken tid du önskar. 

4. Vissa föreställningar meddelas datum och tid senare. Blir ni fördelad plats så kontaktar arrangören/producenten er senare.

5. En del föreställningar bokas inte genom denna bokning. Ni gör då bokningen direkt hos arrangören/producenten (t.ex. Oktoberteaterns föreställningar eller Berättarministeriets program) se programtexterna.

6. När du fyllt i allt klickar du på Skicka. Nu ser du en sammanställning på det du fyllt i, skriv gärna ut sidan. 

Om du vill kan du göra en Ny anmälan om det är fler program du vill boka eller så avslutar du din bokning genom att klicka på Avsluta. Då kommer du tillbaka till programutbudet.

Bokningen för vårprogrammet 2018 är öppen från den 4 december 2017 till den 17 januari 2018. Har ni förfrågningar om platser finns kvar efter bokningsperioden kan ni kontakta kulturhandläggarna Pia Johansson eller Linus Johansson via e-post.

Det är inte först till kvarn som gäller, alla anmäler sig på samma villkor under bokningsperioden. Du kan boka dig på hur många program och föreställningar som du vill förutsatt att det är till respektive åldersgrupp. Eftersom det finns ett begränsat antal platser till alla program kan vi däremot inte garantera dig att du får platser till allt du bokat.

Om ni kan gå på flera olika tider av ett program så skriv in det i kolumnen Meddelande i intresseanmälan. Där kan ni också skriva in om ni behöver rullstolsplatser, om det är problem med att komma i tid på grund av kommunikationer eller annan väsentlig information.

När bokningen är stängd fördelar vi platserna så rättvist vi kan. Vårt grundmål är att ni ska få någonting av det ni önskat. Men det beror ju på vad ni önskat och hur många olika alternativ ni har anmält er till.

Det kostar ingenting för enskilda barngrupper och klasser i Södertälje kommun och Nykvarns kommun. Scenkonstprogrammet ingår i ett gemensamt avtal mellan Kultur i förskolan och skolan/Kultur och fritid (KOF) och Utbildningskontor (UK) i Södertälje kommun.

Kultur i förskolan och skolan/Kultur och fritid (KOF) har också ett avtal med Nykvarns kommun för scenkonstprogrammen.

Meddela oss i kolumnen Meddelande i intresseanmälan om ni har behov av rullstolsplatser. Det underlättar för alla att vi har fått denna information i förhand.

Inför varje termin publiceras ett scenkonstprogram på denna webbsida. Bokningen är öppen under en begränsad tid.

För vårprogrammet: 

Från början av december till slutet av januari. 

För höstprogrammet: 

Från slutet av maj till slutet av augusti.

Den 18 januari börjar vi fördela alla platser så rättvist som möjligt. Vi strävar efter att alla ska få någonting av önskade program, men på grund av platsbrist går det inte alltid.

När platsfördelningarna är gjorda får den person som står som kontaktperson på intresseanmälan en bekräftelse via posten eller internposten. I bekräftelsen får ni veta vilka program ni fått JA eller NEJ på.

OBS! Om ni inte fått en bekräftelse senast den 5 februari kontakta oss snarast för det kan bero på problem med postgången och det är viktigt att vi får veta det.

Kontakta oss kulturhandläggare via e-post om ni är intresserade av restplatser. 

Om ni inte kan ta den tid ni får, hör av er genast! Då kan vi placera in någon annan barngrupp i ert ställe. Platser och publikfördelning kostar pengar och är ett stort arbete. Om ni inte avbokar räknas platserna som förbrukade. 

Försök även att nå oss om ni måste göra akuta återbud.

Gå in och läs på menyn Inför ert besök och ta del av all information om hur det går till vid ett besök på en föreställning.

Att få en utvärdering av er efter föreställningen är av stor betydelse för oss. Därför lämnar vi vid de flesta föreställningarna en utvärderingsblankett till er. Fyll i utvärderingen tillsammans med era förskolebarn eller skolelever och posta den sedan till oss.