Inför ert besök

Det är en del saker som är viktiga att känna till inför ert besök på en film, musik, teater- eller dansföreställning.

Foto: Magnus Grimstedt, från föreställningen Dom där tjejerna med Livet Bitch!

Ett besök på en scenkonstföreställning ska vara en så bra upplevelse som möjligt för alla pedagoger, förskolebarn och elever.

För många förskolebarn och elever kan det vara första gången de går på ett scenkonst-program, en upplevelse som de kan komma att bära med sig resten av sina liv.

Musik-, teater- och dansföreställningar spelas bland annat på Estrad och Trombon i Södertälje stadshus, på Oktoberteatern och på Qulturum i Nykvarn. Alla skolbiovisningar är på Estrad i Södertälje stadshus.

Ni har också möjlighet att gå på vissa föreställningar i Stockholms Konserthus och ibland på en del andra scener i Stockholm.

En del av föreställningarna är förlagda på förskolor och skolor i Södertälje och i Nykvarn. På hösten spelas teaterföreställningen Den sagolika stigen utomhus i Kusens backe.

 

Ni bör vara på plats senast 20 minuter innan föreställningen börjar. Anmäl er till  föreställningsvärden som tar emot er och prickar av er när ni kommer. Om det inte finns någon föreställningsvärd på plats så tar någon från ensemblen emot er när ni kommer.

Innan ni kommer till föreställningen är det önskvärt att ni tillsammans med era elever går igenom hur det fungerar i en teater- och biosalong och vilket uppförande som förväntas av alla som besöker en föreställning. Allt för att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt för både er grupp och andra grupper som besöker samma föreställning.

Säg till i förväg om ni har behov av rullstollsplatser. Detta måste vi veta innan för att kunna placera er grupp på en plats i salongen där en rullstol kan få plats.

Ni släpps in i salongen gruppvis med en vuxen först i ledet. Insläppet sker ca 15 minuter innan föreställningen börjar. Vi gör insläppet till salongen tillsammans så lugnt och trevligt som möjligt för att ge barnen en bra inledning på sitt kulturbesök.

Inga insläpp till salongen sker efter det att föreställningen har börjat.

Vid föreställningar som är förlagda på Estrad placeras ni på bestämda platser i salongen. När ni kommer till Estrad får ni en placering av föreställningsvärden.

Under pågående föreställning ansvarar respektive pedagog för sina grupper. Elever som stör skall avvisas av ansvarig pedagog. Om akuta problem uppstår i salongen kan ni kontakta föreställningsvärden som alltid finns i foajén.

Laserlampor, mat, godis, tuggummi, frukt och dryck får inte medföras in i salongen. 

Mobiltelefonerna ska vara avstängda under föreställningarna. Fotografering får endast ske efter föreställningen om inget annat meddelas.

Pedagogerna ansvarar för att varje grupp städar efter sig. Kvarglömda saker i salongen tar vi med oss och kan hämtas i stadshuset, men ring oss först så ni vet att vi finns på plats.