Program för F - åk 3

Program för F - åk 3 

Pelle Svanslös - för F-åk 3 (flyttad till hösten 2021)

Pelle Svanslös 

Pelle Svanslös är en sprudlande färgglad, spännande och underhållande äventyrsmusikal om att komma bort men ändå hitta hem. Att ha rätt att vara den du är och att hitta modet att vara snäll.

Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta, flickan som älskar honom mest av allt i hela världen. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer.

Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla? Räcker hans mod till för att bli en hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen?

Filmen hade premiär den 17 januari 2020.

Filmen har svenskt tal.

Lärarhandledning: Pelle Svanslös

Trailer: Pelle Svanslös
 

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Målgrupp: F-åk 3
Publik: max 100 (ca tre klasser)
Speltid: 67 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset 
Placering i Estrad salongen: Alla klasser placeras på egna rader och med minst en stolsrad tom framför och bakom sina platser.

Datum & tid:
Tisdag 27 april kl.09.15
Tisdag 4 maj kl.09.15

Nya Sagohjulet med Fabula Storytelling för F-åk 3

Nya Sagohjulet

Nya figurer, nya sagor - nya sagohjulet!

Det snurrar och snurrar… Vad ska det bli? Sjöjungfrun eller sköldpaddan, vargen eller dödskallen? Vad blir det för historia? Kanske den om spindeln som lurade elefanterna? Eller den om hur korpen stal ljuset?

När Fabulas berättare kommer ut till skolan, får barnen sätta fart på hjulet som snurrar fram en historia.

Sagohjulet är en av Fabulas mest älskade föreställningar och har spelats för tusentals barn. Nu finns Nya Sagohjulet, med fler spännande skulpturer, designade i 3D-teknik. Fabulas berättare står redo att låta era barn sätta snurr på hjulet, för en upplevelse där rummet fylls av spänning, humor och sprudlande språkrikedom.

Berättare: Mats Rehnman

 

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Produktion: Fabula Storytelling
Målgrupp: F-åk 3
Publik: ca max 25 elever/föreställning
Speltid: 50 minuter 
Spelplats: på skolan
Föreställningstider: Kl.09.00 och kl.10.30

Gällande publikantal: Inga andra klasser kommer till föreställningen, endast elever och pedagoger från samma klass/arbetslag. Varje skola får två föreställningar som spelas i samma rum. 

 

Viktigt att veta: 
Krav på spelplats
: Två föreställningar per dag spelas på samma skola. Föreställningen kräver ett vanligt rum med plats för föreställningen och publiken.

Inför första föreställningen: Fabula Storytelling kommer till skolan 30 minuter innan första föreställningen för att förbereda spelplatsen. Då ska rummet vara iordningställt för föreställning och golvet ska vara rengjort. En personal från skolan tar emot när de kommer.

Efter andra föreställningen: Fabula Storytelling behöver 30 minuter på sig att plocka ihop sina saker. En personal från skolan hjälper till ifall det behövs.

Datum: 
Måndag 19 april (skola)
Tisdag 20 april (skola) 
Onsdag 21 april (skola) 
 

 

 

 

 

Vårvisan med Oktoberteatern för 5 år-åk 3

Vårvisan

En föreställning baserad och dramatiserad på en berättelse ur novellsamlingen Det osynliga barnet av Tove Jansson.

Snusmumriken är på väg tillbaka till mumintrollet efter sin långa vandring. Han njuter av den sista stunden för sig själv och vet att ikväll, ikväll kommer han att fånga visan han anat inom sig de senaste dagarna.

Han har plockat undan middagsdisken och ser fram emot sin stund med pipan och precis när Snusmumriken ska ta fram munharmonikan blir han avbruten av...

Medverkande: Mariam Namow och Dennis Önder.

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Produktion: Oktoberteatern
Målgrupp: 5 år-åk 3
Publik: max 70
Speltid: 35 minuter
Spelplats: Castorscenen nere vid Maren (Oktoberteatern)
Spelperiod: april-maj

Bokas inte via detta bokningssystem! 
Förskolor och skolor i Södertälje anmäler sig till föreställningen till Oktoberteatern via e post boka@oktoberteatern.se

För att Oktoberteatern ska kunna reservera platser till er ska ni i mailet skriva namn och telefonnummer till den som bokar och från vilken förskola/skola, vilken klass/årkurs och antal barn respektive vuxna som ni önskar platser till. 

l. 

 

 

Troll på teatern med Oktoberteatern för åk 2-4 (flyttad till hösten 2021)

Troll på teatern

Baserad på Tove Janssons pjäs Troll i kulisserna. I en helt ny dramatisering av Ninne Olsson för Oktoberteatern. Mumindalen hotas av en översvämning. Mumintrollet och några av hans vänner måste lämna sitt hem och tvångs-förflyttas till en plats de aldrig varit på förut- en teater. 

Men- vad är en teater egentligen? Skådespelare-  vad är det och var har de tagit vägen? Vad handlar pjäsen Brustna Skuggor egentligen om? Och kan Mumintrollet och hans vänner rädda premiären? Välkomna till Mumintrollets värld där allt och ingenting är sig likt!

Det finns ingen lärarhandledning.

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

Produktion: Oktoberteatern
Målgrupp: åk 2-4
Publik: max 70
Speltid: 55 minuter
Spelplats: Castorscenen nere vid Maren (Oktoberteatern)
Spelperiod: februari-mars


Bokas inte via detta bokningssystem! Skolor i Södertälje kommun anmäler sig till föreställningen till Oktoberteatern via e-post boka@oktoberteatern.se

För att Oktoberteatern ska kunna reservera platser till er ska ni i mailet skriva namn och telefonnummer till den som bokar och från vilken skola, vilken klass/årkurs och antal barn respektive vuxna som ni önskar platser till.

 
Kulturutvecklarmöte för skolan

Kulturutvecklarmöte

Varje termin bjuds alla kulturutvecklare i förskolan och skolan intill ett möte men under våren 2021 kommer vi inte ha något möte på grund av den pågående pandemin.

Nästa möte kommer att bli under hösten 2021.