Program för åk 4 - 6

Program för åk 4 - 6 

Flykten över gränsen - för åk 4-6 (flyttad till hösten 2021)

Flykten över gränsen

Andra världskriget, december 1942. Sarah och Daniel är judar och ska deporteras från Norge. De gömmer sig i källaren hos en familj där det finns två barn i samma ålder. När föräldrarna blir avslöjade blir de bortförda av polisen och kvar i huset finns bara barnen.

Otto och Gerda förstår att de nu måste hjälpa sina nya vänner och genom snötunga skogar flyr de fyra barnen undan de tyska soldaterna med målet att komma till Sverige. Det blir en flykt på liv och död. Under färden möter de människor som vill hjälpa dem. Men vem kan de egentligen lita på?

Svensk biopremiär 24 oktober 2020.

Filmen är textad på svenska. 

Lärarhandledning: Flykten över gränsen (publiceras våren 2021)

Trailer: Flykten över gränsen
 

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Målgrupp: åk 4-6
Publik: max 100 (ca: tre klasser)
Speltid: 100 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset 
Placering i Estrad salongen: Alla klasser placeras på egna rader och med minst en stolsrad tom framför och bakom sina platser.

Datum & tid:
Tisdag 13 april kl.09.15
Tisdag 13 april kl.12.30

Ensamma krigare med Teater Pero för åk 4-6

Ensamma krigare

I denna täta föreställning får vi möta två skådespelare som berättar om sin uppväxt. Den ene utsattes för mobbing under sin mellanstadietid. Den andre var den som mobbade.

Vi får följa två pojkar som båda kämpar för sin tillvaro. Och bådas kamp är lika angelägen. Minnena blir till en rafflande, rasande berättelse om att ta saken i egna händer.

Ensamma krigare är en klassrumsföreställning om utsatthet, hämnd och försoning.

Skådespelare: Claes Hartelius och Hans Nyberg.

 

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Produktion: Teater Pero
Målgrupp: åk 4-6
Publik: ca max 25 elever/föreställning
Speltid: 40 minuter + tid för ev.samtal
Spelplats: på skolan
Föreställningstider: Kl.09.30 och kl.12.30
Skådespelarna önskar att få äta lunch på skolan mellan föreställningarna.

Gällande publikantal: Inga andra klasser kommer till föreställningen, endast elever och pedagoger från samma klass/arbetslag. Varje skola får två föreställningar som spelas i samma rum. 

 

Viktigt att veta: 
Krav på spelplats
: Två föreställningar per dag spelas på samma skola. Föreställningen kräver ett klassrum (eller liknande) med plats för skådespelarna och publiken.

Inför första föreställningen: Teater Pero kommer till skolan kl.08.30 för att förbereda spelplatsen. Då ska rummet vara iordningställt för föreställning och golvet ska vara rengjort. En personal från skolan tar emot när de kommer.

Efter andra föreställningen: Teater Pero behöver 30 minuter på sig att plocka ihop sina saker. En personal från skolan hjälper till ifall det behövs.

Datum: 
Onsdag 14 april (skola) 
Torsdag 15 april (skola) 


 

 

 

 

Wendela Fine med Wendela Hebbegymnasiet för åk 5-9 (inställd)

Wendela Fine 

Musikeleverna i årskurs tre gör en föreställning med blandade musikstilar i personliga tolkningar och arrangemang. Från intima ballader till fullt ös. 

Allt är möjligt när dessa talangfulla ungdomar ställer sig på scenen i sin avslutande del av gymnasieutbildningen.
 

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Produktion: Wendela Hebbegymnasiet
Målgrupp: Åk 5-9
Publik: max 100 (ca: tre klasser)
Speltid: ca 45 minuter 
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshus.
Gällande placering i Estrad salongen. Alla klasser placeras på egna rader och med minst en stolsrad tom framför och bakom sina platser.

 

Datum & tid:
Tisdag 18 maj kl.10.00
Tisdag 18 maj kl.13.00
Troll på teatern med Oktoberteatern för åk 2-4 (flyttad till hösten 2021)

Troll på teatern

Baserad på Tove Janssons pjäs Troll i kulisserna. I en helt ny dramatisering av Ninne Olsson för Oktoberteatern. Mumindalen hotas av en översvämning. Mumintrollet och några av hans vänner måste lämna sitt hem och tvångs-förflyttas till en plats de aldrig varit på förut- en teater. 

Men- vad är en teater egentligen? Skådespelare-  vad är det och var har de tagit vägen? Vad handlar pjäsen Brustna Skuggor egentligen om? Och kan Mumintrollet och hans vänner rädda premiären? Välkomna till Mumintrollets värld där allt och ingenting är sig likt!

Det finns ingen lärarhandledning.

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Produktion: Oktoberteatern
Målgrupp: åk 2-4
Publik: max 70
Speltid: 55 minuter
Spelplats: Castorscenen nere vid Maren (Oktoberteatern)
Spelperiod: februari-mars


Bokas inte via detta bokningssystem! Skolor i Södertälje kommun anmäler sig till föreställningen till Oktoberteatern via e-post boka@oktoberteatern.se

För att Oktoberteatern ska kunna reservera platser till er ska ni i mailet skriva namn och telefonnummer till den som bokar och från vilken skola, vilken klass/årkurs och antal barn respektive vuxna som ni önskar platser till.

 
Kulturutvecklarmöte för skolan

Kulturutvecklarmöte

Varje termin bjuds alla kulturutvecklare i förskolan och skolan intill ett möte men under våren 2021 kommer vi inte ha något möte på grund av den pågående pandemin.

Nästa möte kommer att bli under hösten 2021.