Program för åk 7 - 9

Program för åk 7 - 9

Krock med Teater De Vill för åk 7-9

Krock 

Vi möter tonåringar på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Där något så obetydligt som en utebliven lajk på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i totalt kaos.

Varför blir Lydia kär i världens mest svartsjuka kille? Är Jakob homo bara för att han tycker om att kyssa killar? Vem ska betala för milkshaken? Vad handlar bråket i skolmatsalen om? Hur gick det när Max blev prankad? Vad hände egentligen den där dagen och hur kunde det gå så långt?

Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser. Rädsla, avundsjuka, otrohet, vänskap, meningsskiljaktigheter, lojaliteter och ryktesspridning visas upp inför öppen ridå. Det är stora känslouttryck, höjda röster och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Trailer: Krock

Lärarhandledning:Krock

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under hösten 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Produktion: Teatar De Vill
Målgrupp: Åk 7-9
Publik: max 100
Speltid: 60 minuter 
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshus
Placering i Estrad salongen: Alla klasser placeras på egna rader och med minst en stolsrad tom framför och bakom sina platser.

Datum & tid
Tisdag 5 oktober kl.10.00
Tisdag 5 oktober kl.12.30

Perfect 10 - en brittisk film för åk 7-9

Perfect 10 

15-åriga Leigh lever för gymnastiken, men det är inte lätt att hålla fokus med alla intryck och känslor runtomkring. Inte minst när Joe dyker upp och berättar att de är halvsyskon.

I takt med att Leigh lär känna sin bror lockas hon allt mer in i hans kriminella krets och blir snart hans trognaste medhjälpare. Plötsligt är gymnastiken inte lika viktig längre och Leigh är på väg att tappa fotfästet.

Perfect 10 är en inspirerande ungdomsfilm om identitet, samhörighet och livsval.

Filmen är textad på svenska. 

Trailer: Perfect 10

Lärarhandledning: Perfect 10

 

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under hösten 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Målgrupp: åk 7-9
Publik: max 200 
Speltid: 85 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset 
Placering i Estrad salongen: Alla klasser placeras på egna rader och med minst en stolsrad tom framför och bakom sina platser.

Datum & tid:
Tisdag 12 oktober kl.12.30

Alfred Nobel med Fabula Storytelling för åk 5-8

Alfred Nobel - en explosiv historia

Han reste i åratal kors och tvärs genom Europa, grälande med industrier och hela stater på fem språk. Möt uppfinnaren av dynamiten och av den flagghissande likkistan.

Alfred Nobel var entrepenören som gav namn åt fredspriset efter att ha skapat de mest fasaväckande vapen som världen hade skådat.

Peter Hagberg berättar en osannolik men sann historia om en hejdlös uppfinnare.

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under hösten 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Produktion: Fabula Storytelling
Målgrupp: åk 5-8
Publik: max 60
Speltid: 50 minuter 
Spelplats: i klassrum på skolan
Föreställningstider: Kl.09.00 och kl.10.30

Viktigt att veta: 
Krav på spelplats
: Två föreställningar per dag spelas på samma skola. Föreställningen kräver ett vanligt rum med plats för 60 personer i publiken. 

Inför första föreställningen: Fabula Storytelling kommer till skolan 30 minuter innan första föreställningen för att förbereda spelplatsen. Då ska rummet vara iordningställt för föreställning och golvet ska vara rengjort. En personal från skolan tar emot när de kommer.

Efter andra föreställningen: Fabula Storytelling behöver 30 minuter på sig att plocka ihop sina saker. 

Datum: 
Måndag 20 september
Tisdag 21 september
Onsdag 22 september

 

 

Vägen med Oktoberteatern för åk 9

Vägen

Det är en stilla vårnatt någonstans i en stad i Sverige. På en gata samlas fyra vänner. De har för fyra år sen korsat medelhavet, på flykt undan krig i det land de föddes i. Växte upp i. Utbildade sig i. Drömde i.

Nu väntar ett nytt liv som ingen vet något om.

Vägen är en nyskriven pjäs av den syriske dramatikern Anis Hamdoun om flyktingkrisen och de som tog sig över havet till Europa.


Det finns ingen lärarhandledning.

OBS: Publikantal på föreställningarna kan ändras om det under våren 2021 finns restriktioner om detta på grund av Corona pandemin.

 

Produktion: Oktoberteatern
Målgrupp: åk 9
Publik: max 70
Spelplats: Castorscenen nere vid Maren (Oktoberteatern)
Datum: 8 november och 15 november


Bokas inte via detta bokningssystem! skolor i Södertälje kommun anmäler sig till föreställningen till Oktoberteatern via e-post boka@oktoberteatern.se

För att Oktoberteatern ska kunna reservera platser till er ska ni i mailet skriva namn och telefonnummer till den som bokar och från vilken skola, vilken klass/årkurs och antal elever respektive vuxna som ni önskar platser till.

 
Kulturutvecklarmöte 21 oktober för skolan

Kulturutvecklarmöte för skolan

Vi pratar om höstens scenkonstprogram och om verksamheten inför våren 2022.

Plats: salen Harmoni, plan 1 i Södertälje stadshus
Datum: torsdag den 21 oktober.
Tid: Kl.15.30 - 17.00

Sista anmälningsdag: måndag den 11 oktober.
Ni kan anmäla er till mötet via webbokningen under bokningsperioden och därefter via e-post till pia.a.johansson@sodertalje.se