Stöd i EU-undervisning

EU är en stor apparat som i mellanåt kan kännas abstrakt och avlägsen, kanske särskilt för unga. Här kan vi på Europa Direkt Södertälje hjälpa till att göra det oklara mer klart för unga Södertäljebor.

Ett samarbete med Europa Direkt Södertälje kan bedrivas på många olika sätt, med anpassning efter ert behov. Detta görs kostnadsfritt och är flexibelt.

Vad vi kan erbjuda:

  • Konferenser, där vi tidigare bland annat varit medarrangörer vid spridningen av EU-finansierade projekt som kan ansökas av skolor. Exempel på det är M.O.O. S projektet.
  • Föreläsningar och event inom specifika områden. I samråd om ämne tar vi fram relevanta och kunniga föreläsare där det också kan ges utrymme för eleverna att ställa frågor och föra diskussioner. Kostnaderna för föreläsare står vi självfallet för.
  • Generella presentationer/föreläsningar, där vi åker ut för att förklara hur grundläggande processer inom EU går till, t.ex. lagstiftningsprocessen. Många gånger har detta också inneburit interaktion mellan eleverna, via frågesport och gruppsamarbeten och en liten prisutdelning i slutet.
  • Informationsspridning i form av mycket korta presentationer om vad Europa direkt kontoret är och vad EU kan erbjuda unga. Det ger även möjligheten att ta kontakt med oss utanför lektionssalen för mer information, t.ex. när det kommer till volontär, praktik och jobb inom EU och via europeiska solidaritetskåren. Kanske särskilt lämpligt för de studenter som läser det sista året.

Vi är självfallet även öppna för förslag kring vilka samarbeten som skulle kunna göras i övrigt.

Viktigt att tänka på är att handlingsplanen arbetas med under sommaren och därför är det värdefullt att samarbeten kan planeras innan dess för att dessa ska kunna tas med.  

En bild på en person bakifrån med en t-shirt med tryck Fråga mig om EU