Studera i annan kommun

Studera i annan kommun

Så här gör du om du vill ansöka om att läsa kurs eller utbildning i annan kommun. IKE beviljas inte för kurser och utbildningar som finns i utbudet för Södertälje kommun.

Interkommunal ansökan, IKE-ansökan

Studera i annan kommun när du bor i Södertälje

Är du skriven i Södertälje godkänns enbart i undantagsfall studier via andra kommuners kursutbud och risken är stor att du får avslag för din ansökan. Finns motsvarande kurs eller utbildning i Södertälje kommuns utbud ska du söka den.

Interkommunal ansökan, IKE, beviljas INTE för kurser/kurspaket som finns att söka i utbudet för vuxenutbildningen i Södertälje, inkl  SFI kombo. Detta gäller även om kurspaketet inte startar.

Vill du ändå ansöka om att studera på annan ort gör du din ansökan på den aktuella kommunens hemsida. När du har gjort din ansökan skriver du under den med din namnteckning och mejlar eller postar den till oss. Du kan även lämna den i brevlådan utanför entrén på Västergatan 2.

Du måste skicka med kopior på dina betyg tillsammans med din ansökan.

Obs! Det är viktigt att din ansökan är komplett. Se till att du har signerat din ansökan och skickat med de kursintyg eller betyg som krävs. 

Mejl: vuxenutbildningen@skolasodertalje.se

Vanlig post: Vuxenutbildningen i Södertälje, Västergatan 2, 151 89 Södertälje

Besöksadress: Västergatan 2, Södertälje

Märk kuvertet eller rubricera ditt mejl med ”interkommunal ansökan”

Studera i Södertälje när du bor i annan kommun

Sökande från andra kommuner än Södertälje eller Nykvarn måste ha ett godkännande från sin hemkommun för att ansökan ska behandlas.

Om du tycker att beskedet dröjer hör du av dig till Vuxenutbildningen i din hemkommun.

Obs! Det är viktigt att din ansökan är komplett med de kursintyg eller betyg som krävs och att du skickar in den i god tid.

Sfi-studier

Fyll i blanketten för ansökan om att studera på vuxenutbildningen i Södertälje som du laddar ner här och skicka den till din hemkommun för godkännande. När ansökan är komplett mejlar du eller postar den till oss. Du kan även lämna den i brevlådan utanför entrén på Västergatan 2.

Ladda ner blankett: sfi-ike-ej-folkbokford-i-sodertalje använd.docx

Studier på grundläggande och gymnasial nivå

Du gör din ansökan på ansökningsportalen/webbansökan för Södertälje kommun.  När du är klar skickar du den till Vuxenutbildningen i din hemkommun.

Mer om hur du ansöker kan du läsa om under fliken kursutbud.

Obs! Det är viktigt att din ansökan är komplett med de kursintyg eller betyg som krävs och att du skickar in den i god tid.

Om du tycker att beskedet dröjer hör du av dig till Vuxenutbildningen i din hemkommun.