Nyheter

Undervisning på distans, nationella prov och förändrade kontaktvägar

2020-03-31

Här kan du ta del av aktuell information som gäller vuxenutbildningen med anledning av coronaviruset. Sidan uppdateras kontinuerligt, senast tisdag 31 mars.

UNDERVISNING PÅ DISTANS

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vuxenutbildningen i Södertälje från och med den 18 mars, tillfälligt gått över till distansundervisning. Detta gäller för samtliga utbildningar arrangerade av Södertälje vuxenutbildning, alltså SFI, grundläggande och gymnasiala utbildningar.

Nyheter om det nya coronaviruset i Sverige på english, العربية, suomeksi, Soomaali, فارسی|دری, Kurmancî, سۆرانی, davvisámegilli, romani, meänkielelä och på lätt svenska.

Övergripande information med anledning av coronaviruset på sodertalje.se

Övergripande information med anledning av coronaviruset på Sveriges Radio

NATIONELLA PROV VÅREN 2020

För att undvika smittspridning av coronavirus har Skolverket bestämt att det inte kommer att bli några nationella prov under våren 2020. Våra lärare kommer därför att använda andra sätt att bedöma elevernas kunskaper så att du som är elev ska få betyg.

www.skolverket.se/nationella prov våren 2020

VIKTIGT ATT DU LÄSER INFORMATION

Du som är elev hos Södertälje vuxenutbildning får information av din lärare om hur distansundervisningen kommer att gå till. Vi ber dig att ta del av informationen som ges på Vklass samt att regelbundet läsa mejl.

FÖRÄNDRADE KONTAKTVÄGAR

Vi har förändrat våra kontaktvägar för allas säkerhet. Våra stödfunktioner och drop in-möjligheter som reception, SFI-inskrivning, studievägledning, webbstuga och karriärvägledning är stängda för besök men vi har utökade telefontider till alla våra handläggare som du når via telefon och mejl. 

Kontaktuppgifter till Södertälje vuxenutbildning

Kontaktuppgifter till externa utbildningsanordnare

SISTA ANSÖKNINGSDAG 29 MARS

Är du intresserad av att börja studera är du välkommen med din ansökan. Kurser och utbildningar söker du via länken nedan.

Digital kurskatalog/webbansökan