Nyheter

Sommarförändringar på VUX

2020-05-20

Här kan du ta del av aktuell information som gäller vuxenutbildningen med anledning av coronaviruset. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Förändringar under sommaren 25 maj - 31 juli

Våra sommarkurser kommer att se lite annorlunda ut på vuxenutbildningen i Södertälje pga coronaläget inom länet under 2020. Detta gäller enbart de utbildningar som bedrivs av Södertälje kommun i egen regi.

Mer om förändringar under sommaren

Undervisning på distans sedan 18 mars

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer har vuxenutbildningen i Södertälje från och med den 18 mars, tillfälligt gått över till distansundervisning. Detta gäller för samtliga utbildningar arrangerade av Södertälje vuxenutbildning, alltså SFI, grundläggande och gymnasiala utbildningar.

Detta gäller även dig som ansökt till kurser med undervisning i klassrum med start i maj 2020. Datum för återgång till lektioner i klassrum är inte satt. Vi inväntar Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Nyheter om det nya coronaviruset i Sverige på english, العربية, suomeksi, Soomaali, فارسی|دری, Kurmancî, سۆرانی, davvisámegilli, romani, meänkielelä och på lätt svenska.

Övergripande information med anledning av coronaviruset på sodertalje.se

Övergripande information med anledning av coronaviruset på Sveriges Radio

Nivåtest

Nivåtest för svenska och engelska genomförs just nu på distans. Vid nivåtest använder du din egen dator. För närvarande kan vi inte erbjuda nivåtest för matematik.

Nivåtest

Nationella prov våren 2020

För att undvika smittspridning av coronavirus har Skolverket bestämt att det inte kommer att bli några nationella prov under våren 2020. Våra lärare kommer därför att använda andra sätt att bedöma elevernas kunskaper så att du som är elev ska få betyg.

www.skolverket.se/nationella prov våren 2020

Viktigt att du läser information

Du som är elev hos Södertälje vuxenutbildning får information av din lärare om hur distansundervisningen kommer att gå till. Vi ber dig att ta del av informationen som ges på Vklass samt att regelbundet läsa mejl.

Förändrade kontaktvägar

Vi har förändrat våra kontaktvägar för allas säkerhet. Våra stödfunktioner och drop in-möjligheter som reception, SFI-inskrivning, studievägledning, webbstuga och karriärvägledning är stängda för besök men vi har utökade telefontider till alla våra handläggare som du når via telefon och mejl. 

Kontaktuppgifter till Södertälje vuxenutbildning

Kontaktuppgifter till externa utbildningsanordnare

Sista ansökningsdag 7 juni

Sista anmälningsdag för kurstart 25 maj var den 29 mars. Är du intresserad av att börja studera i augusti är du välkommen med din ansökan. Kurser och utbildningar söker du via länken nedan.

Digital kurskatalog/webbansökan