Vikariera hos oss

Vikariera i Södertäljes förskolor och skolor

Ibland händer det att vår ordinarie personal tyvärr inte kan komma till jobbet. Då behöver barnen och eleverna dig som kan vikariera hos oss.

Vi har väldigt många olika arbetsplatser hos oss. Vi har 58 förskolor, 19 grundskolor och fyra gymnasieskolor plus en vuxenutbildning och en yrkeshögskola. Så att du hittar något som passar just dig är sannolikt. Vi ser fram emot din ansökan.

Vi samarbetar med företaget Humly när det kommer till vikarier och hur du anmäler ditt intresse kan du läsa mer om nedan.

 

En dag på jobbet

Studerar du till lärare eller förskollärare, har du en barnskötarutbildning, är du pensionär eller har annan pedagogisk utbildning, är du välkommen att höra av dig till oss.

Vi har förskolor och skolor på landsbygden där barn och elever åker skolskjuts kanske upp till 45 min innan de kommer fram, vi har verksamhet i centrum och vi har tätortsnära enheter. Vi har stora och små avdelningar och skolor, vi har närhet till naturen och vi har närheten till kulturen. Vi har kort och gott säkert något som du gillar och som passar dig.

Ta chansen och anmäl dig i vår vikariepool redan idag.

Det är utvecklande och roligt och du träffar spännande, intressanta och bra kollegor, barn och elever varje dag.

Som vikarie hos oss kommer du att träffa barn och elever och undervisa i olika ämnen och situationer. Det är varierande och roligt och även mycket ansvarfullt och ibland kan det vara så att du är ensam vuxen i ett klassrum.

 

Villkor

Lärarvikarierna hos oss får en timavlönad behovsanställning med möjlighet att arbeta inom våra kommunala för, grund- och gymnasieskolor (inklusive fritidshem).

Du är inte garanterad arbete eller en särskild mängd arbete utan det kan variera och det beror på förskolornas och skolornas behov. Du lägger själv in vilka dagar och vilka tider du kan jobba.

Din lön sätts med fasta lönenivåer och beror på din tidigare erfarenhet och om du är behörig med legitimation eller inte till exempel.

 

Vem är du

Vi söker dig som är ansvarsfull och självgående. Du behöver vara en god pedagog och kunna tala och skriva svenska obehindrat. Tillsammans bestämmer vi var och när du ska jobba. Det är förskolan och skolan där du jobbar som ansvarar för att ge dig rätt information om vad dina arbetsuppgifter är mer konkret och specifikt.

Vi söker dig som har:

  • fullständig gymnasieexamen
  • pågående eller avslutad grundlärarutbildning alternativt utbildning som lärare i fritidshem eller annan akademisk utbildning
  • erfarenhet av att undervisa inom skolan.

Meriterande om du har:

  • goda ämneskunskaper i grundskolans undervisningsämnen
  • god förmåga att uttrycka sig i och göra sig förstådd på svenska i tal och skrift.

Vi vill att du är flexibel och trygg i dig själv. Du har ett bra och lågaffektivt bemötande samt är ansvarstagande och engagerad.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta inom våra skolor måste du ha ett utdrag från Polisens belastningsregister. Det tar ca två veckor att få och är giltigt i ett år.