Aktuellt

Åsa, vintercyklist: ”Största skillnaden har varit en mindre stressig vardag”

2020-05-05

Vi har följt tre av våra vintercyklister innan, under och efter utmaningen. Hur tycker de att vinterns utmaning varit?

Nu har ni gått i mål med utmaningen! Hur tycker du att det har gått?

Magnus: Det gick överlag väldigt bra. Jag är lite besviken på att det inte var mer snö och kallt. Det hade varit spännande att se hur bra det hade gått då med både det tekniska kring cykeln och däcken, men också ”Knoppen”. Hade jag verkligen cyklat då? Jag tror det för den utmaning vi fick i början av vintern med massor med regn var nog utmanande i sig.

Åsa: Jag tycker det har gått mycket bra. Jag har cyklat hela vintern och det enda problemet jag sprungit på är en punktering.

Lille-Vie: Jag är jättenöjd trots avsaknad av snö. Det har varit en lärorik vinter full med nya upplevelser! 

 

Har du märkt någon skillnad i hur du har mått i kropp och sinne jämfört med förra vintern?

Magnus: Kroppen har reagerat väldigt positivt på den ständiga extra vardagsmotionen som cyklingen innebar. Det märks om inte annat nu i Corona-tider. Under vintern när jag missade ett löppass hade jag i alla fall cyklingen till jobbet, men nu blir det cirka 500 steg en dag när jag inte tar mig ut och det känns inte alls bra. Jag har också känt mig friskare och lite piggare hela denna vinter jämfört med andra.

Åsa: Eftersom jag förra vintern cyklade fram tills vägunderlaget inte tillät det och då promenerade jag i stället. Så jag rörde mig även då, så att säga. Den absolut största skillnaden för mig har varit en mindre stressig vardag. När jag var tvungen att gå med min dotter till hennes skola och sedan till mitt arbete tog det ca 1,5 timme, nu med cykel har det tagit 30 minuter. Så jag har dragit ned på stressen markant!

Lille-Vie: Ja, jag hade helt klart lättare att stå ut med mörkret. Lustigt nog, i och med att kände mig mer nära mörker många gånger när jag cyklade. Jag tränade även innan jag satsade på vintercyklist regelbundet flera gånger i veckan, men även min kondition kändes ändå bättre. 

 

Kan du rekommendera att vara med i vintercyklisten? Om ja, vad har varit det bästa med att vara med i kampanjen för dig? 

Magnus: Jag kan varmt rekommendera att delta i vintercyklisten. Tack vare vintercyklisten fick jag ett mål och en slags personlig tränare som följt upp att jag verkligen gjort mina ”pass”. Både prylar, gratis PT och bättre hälsa som ger mindre trafik och bättre miljö på en gång: Varför ska man INTE vara med är en bättre fråga!

Åsa: Ja det kan jag absolut. Att bli peppad till att faktiskt välja en cykel istället för en bil. Att genom uppstartsmötet få träffa alla andra som har valt att cykla. Att bli peppade av er som leder denna satsning. Det finns mycket positivt med att vara med!

Lille-Vie: För mig har det varit en härlig erfarenhet att träna mig att ha cykeln som ett naturligt transportmedel till och från jobbet. Det är skoj att cykla! 

Läs mer om Magnus, Åsa och Lille-Vie här.