Aktuellt

Ny uppdaterad cykelkarta för Södertälje

2021-07-12

Nu finns det en ny uppdaterad cykelkarta för Södertälje kommun, som du kan hämta på kommunens bibliotek samt i stadshuset. Perfekt att ha med sig på sommarens alla utflykter.

Senast cykelkartan uppdaterades var 2016 och en hel del har tillkommit sedan dess. Lagom till sommarsemestrarna finns nu en uppdaterad version, med tre större förändringar i kartan:

  • Alla nya cykelvägar och cykelställ som byggts sedan den förra versionen har lagts till. Några cykelvägar, samt en del cykelställ vid badplatser och naturreservat, är inte helt klara ännu men kommer att färdigställas under sommaren och hösten.
  • Vi upplyser om trafikregler för cyklister. Oavsett om man har körkort eller inte, behöver man som cyklist vara medveten om vilka skyldigheter man har i trafiken.
  • Utflyktstipsen är i denna version är ännu mer cykelvänliga. Vi tipsar om naturreservat och badplatser som är lätta att nå med cykel, och några tips om utflykter som går att göra med cykel.

Maria Wikenståhl, utredningsingenjör på Samhällsbyggnadskontoret, är projektledare för cykelkartan:

- Kartan innehåller även massor av annan värdefull information, som var det finns lekplatser, hundrastgårdar, utegym och motionsspår. Vi hoppas att många tar kartan och blir inspirerade att prova våra cykelvägar när de ser hur mycket cykelväg som det faktiskt finns i kommunen, säger hon.

Kartan finns idag på Kontaktcenter i stadshuset, Stadsbiblioteket och Järna bibliotek. Efter sommaren kommer den att finnas även på övriga bibliotek. Se bibliotekens öppettider på bibliotek.sodertalje.se.

Kartan finns också digitalt här på webben, som nerladdningsbar PDF. 

En uppdatering av kartan planeras att ske inom ett par år igen. Har du förslag på förbättringar till nästa version? Maila maria.wikenstahl@sodertalje.se