Aktuellt

Sommargatan börjar ta form

2022-06-17

Strandgatans omvandling till sommargata är i full gång. Planteringar, sittplatser och uteserveringar är på plats och gatan väntar på ytterligare möblemang.

Nu kan besökare sätta sig ner och njuta av sommarvädret på sommargatan vid Maren. Efter försenade leveranser har kommunens entreprenörer äntligen kunnat snickra, möblera och plantera. Idag kommer belysningen på plats och nästa vecka levereras solsoffor och cykelställ.

Gatan har fått en lummigare inramning med en blandning av träd, perenner och gräs som ska ge grönska, blomning och lite strandkänsla. Bland växterna finns exempalvis strandråg, stäppsalvia, anisört och lampborstgräs.

sommargata-mona-tage-och-aljosa.png

Mona Falck, landskapsarkitekt på samhällsbyggnadskontoret, Tage Gripenstam, ordförande i tekniska nämnden och Aljoša Lagumdzija, VD för Södertälje City samlades i solen för att inviga gatan med en glass dagen till ära. 

- Det är fint att vi kunde få till en stor del av sommargatan till 100 000 festivalen. Jag tror och hoppas på att gatan blir uppskattad både av våra invånare och besökare under sommaren, säger Tage Gripenstam, ordförande i tekniska nämnden.

Under sommaren råder gångfartsområde på Strandgatan för att prioritera gående och folklivet. Kommunen vill skapa en attraktiv miljö där man kan träffa sina vänner, njuta av vädret eller äta en bit mat.

tage-robil-glass.png

 

sommargata-glass.png

Sommargatan införs på prov under sommaren 2022 för att sedan utvärderas inför kommande sommarsäsonger.