Aktuellt

Storsatning på vinterbelysningen i Södertälje city

2019-10-24

Nu är det snart jul igen! I år satsar kommunen, fastighetsägarna och Södertälje City ännu mer på vinterbelysningen i stadskärnan. De populära djuren är tillbaka – och nya överraskningar väntar.

Vinterbelysningen 2018 blev en succé med 700 000 ljuskällor i vackra och roliga former som lyste upp Södertäljes stadskärna. Satsningen som Södertälje kommun, fastighetsägarna och Södertälje City låg bakom var den största på fem år.

Med en stadspark full av belysta djur som ekorrar, hjortar och renar, träd som skiftade från vitt till rött ljus vid jul och en ljusfontän på gågatan blev fjolåret en succé som fick besökare från när och fjärran att ta sig in till staden och uppleva ljusspelet.

I år tänds Vinterbelysningen officiellt från Marenplan fredagen den 29 november kl. 15:20, till tonerna av gospelsång från All Saints Gospel.

De fina djuren kommer tillbaka till parken, liksom ljusslingorna som hängs mellan husen på Nygatan samt i träden vid badparken och stationshuset. Isberget i Maren finns givetvis på plats, liksom träden som omger kajen vid Maren.

En av de första nyheterna att avslöjas är att granen i mitten av Stora Torget kommer få betydligt fler ljuskällor än tidigare, när varje gren lindas med belysning.

- Det kommer bli en riktig wow-gran som heter duga! Dessutom kommer granarna också få stora stjärnor i toppen, något många har saknat, säger Tomas Lindgren, parkingenjör på Södertälje kommun.

Aljoša Lagumdžija, centrumchef på Södertälje City, ser fram emot säsongen:

- Det kändes jätteroligt med all den positiva feedback vi fick förra året. Samarbetet med fastighetsägarna och kommunen lyfte verkligen stadskärnan. Det blev mer liv och rörelse där vi lyste upp, och exempelvis Stadsparken blev mycket mer av en mötesplats. Vi jobbar nu hårt med nya överraskningar, och vi kommer avslöja fler nyheter i takt med att vi närmar oss tändningen. Håll utkik!

Nyheterna kring vinterbelysningen kan följas på Facebook-evenemanget ”Vinterbelysningen Tänds”, där Södertäljeborna också uppmanas att dela sina favoritbilder från tidigare år på sociala medier under hashtaggen #SödertäljeVinterljus