Aktuellt

Vill du driva uteservering på Stora Torget?

2020-02-12

Är du krögare och intresserad av att driva uteservering på Stora torget? Då kan du ansöka om att delta i upphandlingen för de 200-300 kvm yta som ska bli uteservering i Södertälje centrum till sommaren.

”Stora Torget ska bli mer attraktivt och användas till mer än bara evenemang och torghandel”, står i kommunens mål och budget. Och redan till sommaren finns planer på att placera ut fasta bänkar, lekyta och flyttbar möblering. Dessutom ska det finnas en stor uteservering, som nu ska hyras ut till lämplig krögare. Vem det blir bestäms genom upphandling, som nu är öppen för ansökan.

För att läsa mer och ansöka, gå in på denna länk och skapa ett konto.
När du har registrerat ett konto så kan du gå in och söka upp upphandlingen: TI 2019-2130 Uteservering Södertälje kommun. Ansökan måste vara inskickad senast 3 mars. 

Mer information om upphandlingen:

Med hänsyn till uteserveringens centrala placering och den kulturhistoriska miljön runt torget ska gestaltningen passa in och bidra positivt till stadsbilden. Det är viktigt att uteserveringen upplevs som en välkomnande och omsorgsfullt gestaltad miljö som blir invånarnas och besökarnas förlängda vardagsrum där man umgås över mat och dryck. Aktörer som är intresserade att etablera en större uteservering lämnar förslag enligt beskrivning (följ länken ovan) som sedan kommer att bedömas av Södertälje kommun. Den som tilldelats uppdraget ska söka utskänkningstillstånd, polistillstånd och eventuellt bygglov för uteservering och utekök.

Södertälje kommun ser helst att en aktör tar 200-300 kvm, men man kan också tänka sig att anta två olika aktörer.

Stora torget uppifrån sett med den avgränsade ytan för uteservering