Aktuellt

Vill du lära andra att cykla? Bli volontär!

2020-08-06

Nu söker vi dig som vill hjälpa till som volontär när Södertälje kommun i samarbete med Cykelfrämjandet startar kurser för kvinnor som vill lära sig cykla.

Södertälje kommun kommer att starta cykelkurser i samarbete med Cykelfrämjandet till hösten. Kurserna riktar sig till kvinnor som vill lära sig att cykla i vuxen ålder. En instruktör från Cykelfrämjandet kommer att hålla i kurserna, men behöver hjälp av volontärer.

Som volontär är du med och lär ut cyklingens teori och praktik, och stöttar och peppar deltagarna på deras väg mot ett cyklande liv. Du behöver kunna vara med under en hel kursomgång, vilket är två gånger i veckan i tre veckor.

Preliminär kursstart är den 1 september. Kurserna planeras att hållas på tisdagar och fredagar, med två parallella kursomgångar varav en är på dagtid och en på kvällstid. Som volontär kan du vara med antingen dagtid eller kvällstid, eller på båda kursomgångarna. Plats kommer att beslutas i augusti. Kurserna kommer att hållas utomhus och deltagarantalet är begränsat till max 10 personer. Vi håller avstånd och deltagarna bär alltid handskar. 

För att kunna vara volontär behöver du gå en instruktörsutbildning. Den kommer att hållas den 18:e augusti, kl 18-20.30 på Stadshuset i Södertälje. Det finns också möjlighet att gå utbildningen på distans vid ett annat tillfälle.

Vi söker dig som:

  • vill engagera dig som volontär i något meningsfullt
  • tycker om att cykla
  • tycker om att instruera och leda andra
  • har god ansvarsförmåga
  • inte tillhör en riskgrupp för Covid -19

 

Anmäl intresse

Anmäl ditt intresse till maria.wikenstahl@sodertalje.se. Frågor om kurserna och utbildningen kan ställas till milla.eronen@cykelframjandet.se.

Intresseanmälan till instruktörsutbildningen är ej bindande, du kan anmäla dig även om du inte ännu är säker att du kommer att kunna vara med de datum som kurserna kommer att hållas.

Fakta om kursen

Cykelkurserna anordnas med ekonomiskt stöd från Tillväxtverket för integrationsfrämjande insatser, i ett samarbete mellan Södertälje kommun och Cykelfrämjandet. Här kan du läsa mer om kurserna.

För dig som vill vara med som deltagare på kursen kommer anmälan att öppna inom kort. Vill du vara säker på att få information om när det går att anmäla sig, maila till milla.eronen@cykelframjandet.se.