Aktuellt

Vinterbelysningen överraskar även i år

2021-11-11

Nu börjar vinterbelysningen tändas runt om i kommunen! För att skapa en lite magisk känsla så kommer belysningen att tändas successivt, några nya tänds varje vecka fram till första advent. Även i år har vi nyheter – några kan vi presentera nu. 

Vi vill skapa en känsla av att det händer något spännande hela tiden - därför har vi valt att tända något nytt varje vecka.

En av nyheterna som redan tänts är fyra träd som lindats med belysning vid Turingelunden. En ny hängbjörk i aluminium med en lysande krona finns också på plats redan nu. Några bollar på marken skapar extra mysbelysning på den annars lite mörka platsen. 

Under fredagen tändes också belysningen i träden vid Borgmästarparken och centralen, några djur i badparken och fontänen på gågatan.

De kommande veckorna kommer fler djur att lysa upp stadsparken, skridskobanan vid stadsparken tänds liksom flera träd, och isberget i Maren kommer också på plats.

Vid första advent anländer granarna som kommer lysa upp torgen.

Om leveranserna är med oss kanske det även blir fler spännande nyheter i år. Annars har vi mycket att se fram emot till nästa vinter!