Nyhetsbrev från Näringslivsavdelningen september 2021

Näringslivschefen har ordet

Jag tror vi är många som känner energin, ser möjligheterna och hoppas på en normal tillvaro. Vi ser lättade restriktioner och en möjlig övergång till det nya gamla. Dock är vi inte ute ur pandemin och vaccinationsgraden i Södertälje är fortsatt mycket låg. Nu är det viktigare än någonsin att vi håller ihop.

Södertälje är fantastiskt och min önskan är att vi nu riktar energin där den gör som mest nytta, att vi samlar ihop den och jobbar ännu mer tillsammans.

Här är ett axplock av höstens aktiviteter där vi tillsammans kan göra skillnad:

  • Frukostklubben, nu med ett nytt grepp. Mer energi och mer dialog, digitalt.
  • Besöksnäringsträffar, i Södertälje har vi företag som årligen lockar tusentals besökare. Hur kan vi tillsammans jobba för att göra Södertälje mer attraktivt och välkomnande för deras besökare, är ett av höstens teman.
  • Projektet Omstart.NU, som ska stötta de företag som drabbats hårt av pandemin (inom besöks- och upplevelsesektorn samt mattjänstnäringen).
  • Företagen i Södertälje vill att vi tillsammans arbetar för ökad trygghet och säkerhet. Nu tar vi krafttag tillsammans mot den organiserade brottsligheten.
  • Nu har de första enkäterna skickats ut till företagen där vi mäter era upplevelser av upphandlingsprocessen. Det är en pilotundersökning som vi ska utvärdera med målet att går ut skarpt i en fullskalig mätning 2022.

P.s glöm inte följa oss på sociala medier på Facebook och LinkedIn. Nytt för hösten är att ni nu också kan följa mig och mina kollegor på Södertälje kommun i vårt arbetet för näringslivet i Södertälje på LinkedIn @Jonas Karlsson och på Instagram @jonaskarlsson_naringslivschef

Häng med och bidra du med till ett ännu starkare Södertälje

Läs hela nyhetsbrevet här