Nyhetsbrevet december 2021

Missa inte decembers Nyhetsbrev med senaste nytt från Näringslivsavdelningen.

 

”Engagemanget är stort i Södertälje”

Jag vaknar upp av en stor smäll. Det är fredag kväll och någon har kraschat stora skyltfönstret på firman. Troligen ungdomar, på väg till Folkets Park i Köping. Jag minns hur rädd jag blev av smällen och svårigheten att sova resten av natten. Det påverkade mig och hela min familj. Det skapade oro och tog tid från mina föräldrar. Tid till att prata med polisen, att fylla i blanketter, att sopa upp allt glas, att göra en provisorisk lagning och att svara på samtal från kunder, bekanta, grannar och släkt med flera.

Ett ungdomsbus, en skadegörelse eller något grövre, ett mer allvarligt brott. Oavsett var på skalan så skapar det oro. En oro som kan påverka beslut om investeringar och tillväxt. Det är allvarligt och påverkar inte enbart den enskilda företagaren utan hela samhället. Därför är det viktigt att vi tillsammans jobbar med detta.

Det som slår mig är att Södertälje sticker ut. Här är vi många som vill samverka för ökad trygghet och säkerhet, en fråga som ska prioriteras i arbetet för ett ännu bättre företagsklimat. Vi möter engagemanget när vi träffar er, vi möter det i våra företagsbesök, i mail och telefonsamtal och nu senast i samband med den digitala företagarträffen på det temat.

Engagemanget är stort i Södertälje och tillsammans kan vi lyfta Södertälje ytterligare.

Det sägs att attraktion föder attraktion och i Södertälje finns mycket som attraherar. Nu tar vi det vidare och lyfter ytterligare så fler får möjlighet att ta del av allt positivt som finns i Södertälje!

Här ett axplock av kommande aktiviteter:

  • 15 december bjuder vi in till en workshop med besöksnäringsaktörer som syftar till hitta gemensamma sätt att marknadsföra Södertälje.
  • Projektet Omtag Nu, som ska stötta de företag som drabbats hårt av pandemin (inom besöks- och upplevelsesektorn samt mattjänstnäringen).
  • Den 2-6 februari 2022 är det dags för Science Week, digitalt med livesändningar och workshops online. Tema inom hållbar utveckling, hållbar produktion och hållbar stadsutveckling.

Läs nyhetsbrevet i sin helhet här...