Nyhetsbrev från Näringslivsavdelningen okt 2021

Näringslivschefen har ordet

”Jag är hellre unik än normal”

Jag var nervös när jag väntade in Micke innan föreläsningen. Då kommer han infarandes med ett stort leende. Jag sträcker fram handen men drar snabbt tillbaka den. Han har ju ingen arm att hälsa med… Lika snabbt som jag drar tillbaka handen, lika snabb är Micke på att kasta fram sin armstump och med tydlighet visa hur vi ska hälsa. En makalös människa, inspirerande som få och med en livsglädje som tänder den mörkaste av skogar. När jag lyssnade på hans föreläsning ”Armlös, benlös men inte hopplös”, rann tårarna tills de tog slut (det finns en dokumentär, se den om ni inte sett den). Kan man, som Micke, hantera rakhyvel, vara en närvarande förälder, spela innebandy och köra bil utan armar och ben ja då finns det inte mycket som begränsar. Under föreläsningen berättade han om hur annorlunda och udda han alltid varit gentemot sin omgivning och konstaterar att han hellre är ”unik än normal”.

Södertälje är unikt, med ett fantastiskt näringsliv och engagerade företagare. Vad tänker du, håller du med, är du hellre unik än normal?

Här ett axplock av aktiviteter där vi kan vara unika och göra skillnad tillsammans:

  • Den 23 november är det dags för tävlingen Ät!Stockholm. En tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Mer info:https://matlust.eu/projekt/atstockholm/

  • Under hösten bjuder vi in till en workshop med besöksnäringen som syftar till hitta gemensamma sätt att marknadsföra Södertälje och sätt att tillsammans ge fantastisk service till besökare. Mer info kommer inom kort.

  • Projektet OmtagNu, som ska stötta de företag som drabbats hårt av pandemin (inom besöks- och upplevelsesektorn samt mattjänstnäringen).

  • Den 2-6 februari 2022 är det dags för Science Week, digitalt med livesändningar och workshops online. Tema inom hållbar utveckling, hållbar produktion och hållbar stadsutveckling. Kom och var unika tillsammans med oss på Science Week 2022!

Läs Nyhetsbrevet i sin helhet här.