Om campingen

Välkommen till Farstanäs camping! Här bor du i ett naturreservat vid havet, med vandringsleder inpå knuten.

Farstanäs camping finns utanför Järna, 5 km från E4:an, vid en fin sandstrand som omges av stora gräsytor och skog. Alla våra campingplatser för husbil, husvagn och enbart tält kan alla bokas med eller utan elektricitet, för våra gäster som nu väljer att använda egna solpaneler eller som inte har behov av el. Boende har tillgång till servicehus med kokmöjligheter, toaletter och dusch. De som bor i husbil och husvagn har även tillgång till vatten, latrin- och gråvattentömning. I området finns fasta grillar för både bad- och campinggäster.

Under 2022-2024 kommer Farstanäs camping att genomgå en utvecklingsresa och drivs under tiden av Södertälje kommun. Det innebär att vi kan ta emot något färre campinggäster än tidigare år.

I projektet har vi engagerat Telge Tillväxts unga vuxna, som sköter om campingen och servicen till gästerna. Telge Tillväxt har i över 10 års tid arbetat i syfte med minska ungdomsarbetslösheten genom arbetsträning och coachning. Målet är att få chans att gå vidare till andra jobb eller söka sig till vidareutbildningar.