Jullov

Upplev julstämningen på Torekällberget med julgranar, julpyssel och julskyltning. Kom djuren lite närmre på Mat- och pratrundan. Ponnyridning har vi alla röda dagar utom julafton. På mysiga café Lindbloms bjuds det på lussebulle och glögg bland mycket annat.

 

Julstämning i handelsboden - med julskyltning, julpyssel och julgranar

Öppettider: mån - sön kl 11-16. Stängt julafton, juldagen och nyårsafton.

Julskyltningen är framme i handelsboden. Kom och köp julkalendrar, julbonader, julkort och julgodis. Vi har också massor av fina julklappar.

Välkomna att göra ert eget julpynt i handelsbodens pysselrum. Tillverka färggranna smällkarameller. Du kan också göra egna julkort att skicka till nära och kära.

Julgranarna står klädda i våra historiska miljöer med tidsenligt pynt. Ta en karta i handelsboden och gå runt på egen hand.

 

Ponnyridning 

Ta en tur på ett av våra gotlandsruss.
Lör & sön och helgdagar kl 13-14 (ej julafton).
Start vid mjölkpallen på stallplan.
Pris: 40 kr. Kontant på plats, eller förköp med kort i handelsboden.

Mat- och pratrunda

Följ med djurskötarna och lär dig mer om djuren.
Start vid skylten på stallplan. 
Lör & sön och helgdagar kl 13-14 (ej julafton).

 

Djurskötare för en dag

8/1 finns möjlighet för barn 8-12 år att prova på livet som djurskötare under en dag. Vi samlas vi på morgonen och utför morgonens sysslor såsom utfodring och mockning av stallet. Under dagen fortsätter vi att pyssla med djuren och åker häst och vagn eller rider på våra ponnyer. Barnen tar med sig egen lunch. Fika ingår.
Dagen varar klockan 8-14.
Enbart förbokning.
Pris: 400 kr. Frågor och anmälan till lisa.lonnman@sodertalje.se