När mörkret faller...

Historien vaknar till liv när höstmörkret faller över Torekällberget.

Skräckkabinett - Spåman - Varulv - Spöken - Skuggteater i Pagelska gården - Djävulspolska - Likbod - Höstsysslor i Råbygården. Allt detta kan du möta när mörkret faller. 

DR CAGLIOSTROS SKRÄCKKABINETT skräckkabinett 1250x750.jpg

Under sina resor i 1700 talets Europa samlade äventyraren och alkemisten Greve Alessandro Cagliostro en märklig samling av ockulta och mystiska föremål från världens mörka hörn.

SPÅMANNEN TURBANI Turbani 1250x750.jpg

Vågar du snegla in i framtiden? Spåmannen Turbani kommer att glänta på fönstret till det omöjliga och kanske se en skymt av det som varit, det som är och det som komma skall.  

TIDER

Föreställningar kl 12.00, 14.00 & 16.00 alla dagar.

HÖSTSYSSLOR I RÅBYGÅRDEN
I Råby 1250x750.jpg

I Råbygårdens kök är ljus och eldstäder tända. Mor Christina lagar kvällsvard över öppen eld. Pigan Anna spinner och kardar ull. 

SPELMÄN BJUDER PÅ DJÄVULSPOLSKA
I anderstugan 1250x750.jpg

Råbygården har fått besök av spelmän. Kom in i Råbygårdens festsal - anderstugan. Slå dig ner! Låt dig dras med i spelmännens låtar och historier från svunna tider. Kanske får du prova på att spela Psalmodikon.

VEM VILL MÖTA EN VARULV?
Varulven 1250x750.jpg

Om du i månens sken träffar på en stor, hårig best - Försök inte mata den! Du kan ha stött på varulven eller ”Gamle Lurven” som han också kallas.Lurven visar gärna upp sin orädsla för smärta genom att utsätta sig för ohyggliga plågor med allsköns livsfarligheter. 

SKUGGTEATER I PAGELSKA GÅRDEN Vid fotogenlampan.jpg

Unga fröken Elisabeth Pagels har satt upp en skuggteater som hon spelar upp för sina fastrar och de gäster som tittar in. Föreställningen kan börja! Kakelugnen och fotogenlampan är tänd i salen. 

Föreställningen passar bra för de minsta. 

TIDER

Onsdag - söndag kl 11.30, 12.45, 13.30 & 14.30. 

LEK OCH PYSSLA I LILLBODEN
Handelsboden webb.jpg

Lek handelsbod i Lillboden. I pysselrummet finns material till läskigt höstlovspyssel. 

TA ETT UNIKT PORTRÄTTFOTO Ta ditt foto.jpg

Låna hattar, käppar och kläder och ta ett unikt foto mot en tidstypisk fondvägg med din egen kamera. 

HANDELSBODEN Handelsboden 1250x750.jpg

Den lilla stadens handelsbod håller extra öppet till kl 17.00. Botanisera bland karameller, korgar, leksaker och mycket mer.

FIKA PÅ LINDBLOMS KAFÉ & KÖP BAKVERK I BAGERIET  Fika på Bellevue webb.jpg

Slå dig ner i mysiga café Lindbloms som håller extra öppet till kl 17.00. Här kan du fika och äta lättare mat. I bageriet bakas det för fullt. De har även öppet för försäljning.