Vanliga frågor

Här har vi sammanfattat de vanligaste frågorna vi får inför, under och efter besök på Torekällberget.

Inför besöket

Det finns två caféer på området, Café Lindbloms och Konditori Bellevue. Ett av caféerna ska vara öppna varje dag utom julafton och nyårsafton. 

På grund av branden i somras är Torekällbergets värdshus tills vidare stängt. Värdshuset tillhörde inte museet och vidare frågor hänvisas till ägarna. 

Ja, parkeringar finns och är avgiftsbelagd. Vi rekommenderar att ta bussen till Torekällberget från Södertälje centrum. Använd gärna SL:s reseplanerare för att se vilken resväg som är bäst för just dig. www.sl.se 

Lindbloms café har gratis wifi till sina gäster.

Under besöket

Packa gärna din egen fikakorg och njut av våra grönområden. Eller köp med dig något från våra kaféer. Här finns många fina platser att sitta: bakgårdar, park, trädgård – ni hittar säkert er favoritplats. Om det regnar finns plats att fika inomhus i utställningen Bondens år på Råbyområdet.

Inga kontanter kan tas ut på området. På caféerna och i butikerna går det att betala med kort.  Närmaste uttagsautomater finns på ICA Jätten (Erikshällsgatan 42), och i Södertälje centrum. För er som åker pendeltåg finns det en uttagsautomat i Pressbyrån vid pendeltågsstationen Södertälje C. 

Det går lätt att ta sig runt med barnvagn i våra kulturhistoriska utemiljöer, men i de kulturhistoriska byggnaderna är tillgänglighet begränsad. I handelsbodshuset är barnvagnar förbjudna på grund av brandsäkerhet.

Det är förbjudet att dricka alkohol och grilla inom museiområdet.

Inom museiområde finns det en hjärtstartare. Den är markerad i områdeskartan. Material för enklare sårvård finns på flera platser och kaféer. Kontakta kansliet: 08-523 014 22 vardagar. Djuravdelningen helger: 08-523 024 54. 

Hundar är välkomna utomhus på området, men de ska hållas i koppel.

Efter besöket

Upphittade saker förvaras på kansliet vid torget i stadskvarteren. Tfn: 08-5230 1422. Mail: torekallberget@sodertalje.se.  Kansliets öppettider: mån-fre 8-16.

Alla frågor om föremål tas med Annika-Suomio-Ulander, tfn 08-5230 2114, email: annika.suomio-ulander@sodertalje.se