Vanliga frågor

Här har vi sammanfattat de vanligaste frågorna vi får inför, under och efter besök på Torekällberget.

Inför besöket

Finns det ett café öppet?

Det finns två caféer på området, Café Lindbloms och Konditori Bellevue. Ett av caféerna ska vara öppna varje dag utom julafton och nyårsafton. 

Vad händer med värdshuset?

På grund av branden i somras är Torekällbergets värdshus tills vidare stängt. Värdshuset tillhörde inte museet och vidare frågor hänvisas till ägarna. 

Finns det parkering?

Ja, parkeringar finns och är avgiftsbelagd. Vi rekommenderar att ta bussen till Torekällberget från Södertälje centrum. Använd gärna SL:s reseplanerare för att se vilken resväg som är bäst för just dig. www.sl.se 

Finns det wifi?

Lindbloms café har gratis wifi till sina gäster.

Under besöket

Får jag ta med medhavd matsäck/picknick?

Packa gärna din egen fikakorg och njut av våra grönområden. Eller köp med dig något från våra kaféer. Här finns många fina platser att sitta: bakgårdar, park, trädgård – ni hittar säkert er favoritplats. Om det regnar finns plats att fika inomhus i utställningen Bondens år på Råbyområdet.

Kan jag ta ut kontanter på Torekällberget? Kan jag betala med kort?

Inga kontanter kan tas ut på området. På caféerna och i butikerna går det att betala med kort.  Närmaste uttagsautomater finns på ICA Jätten (Erikshällsgatan 42), och i Södertälje centrum. För er som åker pendeltåg finns det en uttagsautomat i Pressbyrån vid pendeltågsstationen Södertälje C. 

Kommer jag in överallt med barnvagn?

Det går lätt att ta sig runt med barnvagn i våra kulturhistoriska utemiljöer, men i de kulturhistoriska byggnaderna är tillgänglighet begränsad. I handelsbodshuset är barnvagnar förbjudna på grund av brandsäkerhet.

Kan jag grilla på området eller ta med alkohol?

Det är förbjudet att dricka alkohol och grilla inom museiområdet.

Vad händer om någon jag ser skadas på området?

Inom museiområde finns det en hjärtstartare. Den är markerad i områdeskartan. Material för enklare sårvård finns på flera platser och kaféer. Kontakta kansliet: 08-523 014 22 vardagar. Djuravdelningen helger: 08-523 024 54. 

Kan jag ta med min hund?

Hundar är välkomna utomhus på området, men de ska hållas i koppel.

Efter besöket

Borttappade saker

Upphittade saker förvaras på kansliet vid torget i stadskvarteren. Tfn: 08-5230 1422. Mail: torekallberget@sodertalje.se.  Kansliets öppettider: mån-fre 8-16.

Jag vill donera ett föremål

Alla frågor om föremål tas med Annika-Suomio-Ulander, tfn 08-5230 2114, email: annika.suomio-ulander@sodertalje.se