Utdelning av 5i12-priset 2019

Varmt välkommen till utdelningen av 5i12-priset 2018! 5i12-rörelsen är något som finns i fler svenska kommuner och uppmärksammas även nationellt av Sveriges riksdag. Priset som delas ut uppmärksammar en person eller organisation som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. Priset har delats ut sedan år 1993 i Södertälje. Detta sker varje år den 5 december fem i tolv. Priset delas ut tillsammans med Länstidningen.

När: Onsdagen den 5 december

Tid: 11.55-13.00

Plats: Stora torget

 

Finalisterna 2018

Albera Jene 

Albera står för alla människors lika värde och arbetar kontinuerligt för att minska utanförskap. Hon har sedan 2015 kämpat för unga tjejers rättigheter i Södertälje och byggt en fotbollsverksamhet som bjuder in och tar tillvara på sina deltagare. Hon har använt fotbollen som ett verktyg för att kunna stärka dessa tjejers självkänsla och självförtroende.

KRIS Södertälje

KRIS i Södertälje arbetar outtröttligt och engagerat med att sprida information samt integrera organisationens målgrupp i samhället. De står för hederlighet, drogfrihet, kamratskap och solidaritet inte minst i Södertälje och sprider genom sitt arbete en positiv bild av vår stad. Trots små medel och ibland i det närmaste obefintliga resurser jobbar de för att bidra till ett bättre samhälle på ett imponerande sätt. Ett nödvändigt arbete för allas vår skull.

Livet Bitch! 

Livet Bitch! vill göra kulturen mer relevant och inkluderande för fler samt stärka unga tjejers position och möjligheter inom kulturlivet genom att höja statusen på unga tjejer och kvinnors kulturutövning och liv.

 

Musikframträdande

Under manifestationen bjuds det på musikframträdanden från ungdomar från kulturskolan i Södertälje. 

 

Årets jury

Elof Hansjons, kommunalråd

Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition

Stefan Hollmark, vd Telge

Mikael Alfredsson, kommunpolis

Rickard Sundbom, stadsdirektör

Tomas Karlsson, politisk redaktör LT