Nivåtester

Nivåtest (Läs informationen innan du anmäler dig)

Nivåtest görs för att du ska få veta på vilken nivå du ska börja dina studier. Man får inget betyg utan måste sedan läsa kursen för att få det. Testet säger bara vilken nivå du ligger på just nu, det finns inget dåligt eller bra resultat.
Från och med vecka 7 har vi nya nivåtester som erbjuds 4 gånger i veckan, måndag till torsdag. Måndag och onsdag start kl 8.30 och tisdag och torsdag start 12.00.
Alla ska komma den tid då provet börjar. Då intervjuas alla först ca 5-10 min och sen startar provet på dator för alla samtidigt. Sammanlagt tar provet 2-3 timmar att genomföra. 
Du kan göra nivåtest i svenska som andraspråk, svenska, engelska och matematik
Bara i matematik får man använda lexikon och vissa formelsamlingar! Ingen annan hjälp!

Nytt från och med i år är att man måste anmäla sig till provet. Så först anmäler du dig (lättast på länken här nedan) på en blankett som finns utanför Q203 eller längst ner på den här sidan. Lämnas i brevlådan. Du får sen ett mail vilken dag och tid du kan göra provet.  Inga barn kan medfölja till provtillfället!

Du kan göra flera prov i veckan om det finns plats men bara ett prov åt gången (max 3 prov på en vecka). Du kan bara göra ett nytt nivåtest efter 6 månader och inte har börjat studera det ämne du har gjort test i.
Du kan inte göra nivåtest i ett ämne som du studerar nu, om inte din lärare meddelar ansvarige för nivåtestet och skickar dig att göra ett nytt test. Läraren informerar om varför ett nytt test ska göras.

Besked om resultat lämnas efter provet (matte) eller så snart som möjligt (engelska och svenska). Resultat skickas per mail eller så får man hämta det i receptionen någon dag efter.
Var noga med att skriva rätt mailadress och att skriva den noga så ni kan få ert resultat snabbare.

OBS! Tänk på att anmäla dig och hinner göra nivåtestet i god tid så du inte missar anmälningstiden för den period du vill studera!
Först när du vet vilken nivå du kan studera på (efter nivåtestet) kan du ansöka till kursen. Anmäl dig på länken här nedan:

 

Apply for nivåtest in English:    https://goo.gl/forms/rKWZb8IKFOa69b5k1