Tajen

Mötesplatsen Tajen ligger mitt i Brunnsäng centrum och hit är unga mellan 13-18 år välkomna. På fritidsgården är det viktigt att alla ungdomar kommer till tals och ungdomarnas egna idéer och initiativ är grunden för alla verksamhet.

På Tajen finns alla möjligheter att utvecklas som person genom minnesvärda aktiviteter, utflykter och projekt. Tajen är en av två fritidsgårdar med ett eget Makerspace där du kan lära dig att programmera, bygga robotar och jobba med 3D-skrivare. Ibland ordnas det livekonserter och ofta kör vi fotboll i Brunnsängshallen. Tajen är också bra på att ordna utflykter. Ibland tar vi en tur med båten Dolly och ibland går man på match när SSK, Assyriska och Syrianska spelar.

Tajen är hem för Tajen International Pool Association (TIPA) som har spelat i och vunnit Ungdoms-SM i Biljard.

1961 öppnades fritidsgården ”Fritiden” som en mötesplats för ungdomar i Brunnsäng/Grusåsen. I slutet på 60-talet byttes namnet Fritiden ut till Tajen. Detta var ungdomarnas egna ”svengelska” tolkning av Fritiden-Frajtajden-Tajen. Under över 50 år har Tajen betytt oerhört mycket för tusentals barn och ungdomar och är än i dag en populär samlingsplats.