Teach for Sweden

Lärare med elever

Vill du bli en ledare som lämnar avtryck – för alltid? Södertälje kommun samarbetar med Teach for Sweden som är ett ledarskapsprogram för dig som vill utveckla dig själv och ta nästa steg i din karriär.

Under två år kommer du att arbeta med högstadieelever som behöver möta ledare som kan tända gnistan och göra skillnad. Du är ordinarie lärare, har 100% anställning, arbetar fyra dagar och har en betald studiedag/vecka, löpande personlig ledarutveckling samt mentorskapsutbyte med andra ledare.

Efter programmet är du behörig lärare men du har också erfarenhet att motivera och utveckla människor som kommer att minnas dig för resten av sina liv. Det blir den tuffaste och den mest tacksamma ledarskapsutbildningen du någonsin antar.

Att vara lärare i Södertälje

Jenny Stanser.jpg

Jenny Stanser, vår chef för grundskolan, säger så här om hur det är att arbeta som lärare hos oss:
- I Södertälje har vi som fokus att öka kvaliteten i undervisningen. Med mod att utmana strukturer, varandra, chefer och elever visar vi, genom handling, att det går att bedriva en framgångsrik skola. Våra lärare och övriga medarbetare, gör varje enskild dag en enorm insats för framtiden där de genom sitt engagemang, sin kunskap och passion samt omtanke, driv och samarbetsförmåga förändrar Sverige. Södertälje kommun är också en trygg arbetsplats där vi sätter dig/medarbetaren i centrum.

Anaga Kamal Hagblom, gick programmet och blev sedan kvar som lärare i NO (naturorienterande ämnen) samt teknik för elever i årskurs 8-9 i Mariekällskolan.

- Det bästa med programmet är att du varvar praktik med teori och att du får betalt från dag ett. Går du lärarutbildning på heltid så är det inte förrän du gör din VFU som du kommer ut och kan testa dina teorier.
TFS är också oerhört bra på att utbilda. De kurser, verktyg och träffar som vi hade var verklighetsförankrade och gav mig bra stöd i vardagen.

- Jag trivs väldigt bra i Södertälje, så bra att jag blivit kvar! Här blir jag uppskattad för att jag just har en bakgrund i arbetslivet och därmed kan tillföra något nytt till skolan. Ledarskap och kollegialt stöttande är inte heller bara buzzwords utan fungerar verkligen här.

Sök nu

Du som kan söka ska ha universitetsstudier om minst 90 hp i matematik, teknik, fysik, biologi, kemi svenska, engelska, franska, spanska, tyska eller svenska som andra språk.

Läs mer om Teach for Sweden och ledarskapsprogrammet.

Ansökan för hösten 2023 är stängd och nästa ansökningsperiod öppnar 1 november 2023.