Vägen in

Vill du jobba i kommunen men undrar hur du ska få ditt första jobb? Många jobb kräver tidigare erfarenhet. Men det finns vissa typer av jobb och uppdrag som du kan söka även om du inte har någon särskild arbetslivserfarenhet.

Vägen in till kommunen

Välkommen till Södertälje kommun! En kommun har en extrem bredd och variation av yrken. Här jobbar bland annat: civilingenjörer,undersköterskor, lärare, receptionister och kommunikatörer. Många av dessa yrken söker du enklast via lediga jobb och de kräver ofta eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet. Men det finns även andra typer av jobb som du med mindre erfarenhet i bagaget kan söka.

Feriepraktik: 
Du som är 15-17 år och bor i Södertälje kan ansöka om feriepraktik. Det är en form av sommarpraktik där du får erfarenhet av att jobba med till exempel parkvård.

Timvikariat: 
Du kan jobba som timvikarie inom skolan eller social- och omsorgskontoret. Vill du jobba inom social- och omsorgskontoret kan du söka dig till bemanningsservice. 

Du kan också jobba som timvikarie inom våra skolor och förskolor. För att söka dig dit kontaktar du den skola eller förskola där du skulle vilja jobba. 

Studentjobb: 
Om du valt att studera till ett yrke som finns inom kommunen kan du vända dig till oss för studentjobb. En del utbildningar har verksamhetsförlagd praktik, det innebär att du kommer få praktisera på en arbetsplats inom ramen för din utbildning. Vi kommer även erbjuda studentjobb till studenter som inte har någon praktik i sin utbildning, dessa jobb hittar du bland lediga jobb.

Examensarbete

För dig som ska skriva kandidat- eller masteruppsats finns möjligheten att göra detta i samarbete med kommunen. Du kan läsa mer om detta på sidan om examensarbete