Vägen in

Vill du jobba i kommunen men undrar hur du ska få ditt första jobb? Många jobb kräver tidigare erfarenhet. Men det finns vissa typer av jobb och uppdrag som du kan söka även om du inte har någon tidigare arbetslivserfarenhet.

Vägen in till kommunen

Välkommen till Södertälje kommun! En kommun har en extrem bredd och variation av yrken. Här jobbar bland annat: civilingenjörer,undersköterskor, lärare, receptionister och kommunikatörer. Många av dessa yrken söker du enklast via lediga jobb och de kräver ofta eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet. Men det finns även andra typer av jobb som du med mindre erfarenhet i bagaget kan söka.

Timvikariat: 
Vill du jobba hos omsorgskontoret kan du söka dig till bemanningsservice

Du kan också jobba som timvikarie inom våra skolor och förskolor. För att söka dig dit kontaktar du den skola eller förskola som du är intresserad av. 

Studentjobb: 
Om du valt att studera till ett yrke som finns inom kommunen kan du vända dig till oss för studentjobb. En del utbildningar har verksamhetsförlagd praktik, det innebär att du kommer få praktisera på en arbetsplats inom din utbildning. Ibland erbjuder vi även studentjobb till studenter som inte har någon praktik i sin utbildning, dessa jobb hittar du bland lediga jobb.

Examensarbete
För dig som ska skriva kandidat- eller masteruppsats finns möjligheten att göra detta i samarbete med kommunen. Du kan läsa mer om detta på sidan om examensarbete

Traineeprogram - socionom 
Studerar du till socionom? Då är du välkommen att söka till vårt traineeprogram för socionomer! Första steget i programmet gör du under din verksamhetsförlagda praktik, därefter blir du studentmedarbetare och slutligen så finns möjligheten att söka arbete hos oss.