Tekniksprånget

En tjej som hoppar jämfota

Vi, Södertälje kommunkoncern, medverkar i detta praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och är behörig att söka en ingenjörsutbildning (du ska gå sista terminen i trean eller precis har gått ut gymnasiet och vara behörig till en ingenjörsutbildning - ha läst matematik 3c, kemi 1 och fysik 1). 

Våra tidigare praktikanter och handledare

Casper Velén var praktikant under våren 2022 och i denna intervju med sin handledare Tony Mc Carrick berättar Casper om sin praktiktid. 

Vårtermin 2021 var Mathilda Moberg och Marie Ladefoged hos oss och praktiserade. I denna film berättar de om sin tid på Digitaliseringsenheten och Tom Tits Experiment.

Varje tekniksprångare får en handledare under sin praktiktid. Se denna film med Tony Mc Carrick, digitaliseringsstrateg, som berättar om hur det är att vara handledare.

Här kan du läsa hur våra tidigare tekniksprångare, Hilma Ramdén och Ebba Storm, berättar mer om sin tid hos oss på vårt Samhällsbyggnadskontor

 

Mer om Tekniksprånget

Här kan du läsa mer om vad som erbjuds inom www.teknikspranget.se