Tekniksprånget

En tjej som hoppar jämfota

Vi, Södertälje kommunkoncern, medverkar i detta praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och är behörig att söka en ingenjörsutbildning (du ska gå sista terminen i trean eller precis har gått ut gymnasiet och vara behörig till en ingenjörsutbildning - ha läst matematik 3c, kemi 1 och fysik 1). 

Vi har två praktikanter under vårterminen 2024

Vi skrev så här när vi sökte praktikanter till våren:
Du som vill arbeta med samhällsutveckling har möjlighet att få en inblick av bredden av olika ingenjörsyrken som finns hos oss inom Södertälje kommun och våra kommunala bolag. Det behövs flera kompetenser när vi utvecklar en stad och ett helt samhälle – planarkitekter, trafikingenjörer, exploateringsingenjörer, byggingenjörer och andra viktiga roller. Här har du chansen att se hur betydelsefull ingenjörsrollen är för vår framtid - välkommen som praktikant!

Vera Röös och Ella Dehaim nappade på detta och är nu på vårt samhällsbyggnadskontor. I nedan korta film berättar de vad de har gjort hitills:

 

Våra tidigare praktikanter och handledare

Casper Velén var praktikant under våren 2022 och i denna intervju med sin handledare Tony Mc Carrick berättar Casper om sin praktiktid. 

Vårtermin 2021 var Mathilda Moberg och Marie Ladefoged hos oss och praktiserade. I denna film berättar de om sin tid på Digitaliseringsenheten och Tom Tits Experiment.

Varje tekniksprångare får en handledare under sin praktiktid. Se denna film med Tony Mc Carrick, digitaliseringsstrateg, som berättar om hur det är att vara handledare.

Mer om Tekniksprånget

Här kan du läsa mer om vad som erbjuds inom www.teknikspranget.se