Tekniksprånget

En tjej som hoppar jämfota

Vi, Södertälje kommunkoncern, medverkar i detta praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.

Tekniksprånget är ett praktikprogram för dig som är under 21 år och är behörig att söka en ingenjörsutbildning (du ska ha gå sista terminen i trean eller precis ha gått ut gymnasiet och vara behörig till en ingenjörsutbildning - ha läst matematik 3c, kemi 1 och fysik 1). 

Denna vårtermin, mars till juni 2021, är Mathilda Moberg och Marie Ladefoged, två studenter som får prova på arbetslivet hos oss. I denna film berättar de om sin tid på Digitaliseringsenheten och Tom Tits Experiment.

Varje tekniksprångare får också en handledare under sin praktiktid. Se denna film med Tony Mc Carrick, digitaliseringsstrateg, som berättar om hur det är att vara handledare.

Här kan du läsa hur våra tidigare tekniksprångare, Hilma Ramdén och Ebba Storm, berättar mer om sin tid hos oss på vårt Samhällsbyggnadskontor

 

Mer om Tekniksprånget

Här kan du läsa mer om vad som erbjuds inom www.teknikspranget.se