Pollineringsveckan

Pollineringsveckan hålls under 15-23 maj 2021. De senaste åren har Södertälje varit med för att uppmärksamma pollinatörerna och vad vi kan göra för att de ska överleva.

Pollineringsveckan är ett initiativ från Pollinera Sverige, ett nätverk som Södertälje kommun ingår i. Pollineringsveckan handlar om att uppmärksamma och sprida kunskap om pollinatörer och deras viktiga roll i ett fungerande ekosystem. Framförallt är det viktigt att uppmärksamma hur vi alla kan hjälpa till så att de får det bättre.

Pollineringsveckan i Södertälje hålls för andra året i rad och är framförallt ett arbete med att höja kunskapsnivån kring betydelsen av pollinering, och ett samarbete mellan flera kommunala kontor och Telgebolag. 2021 är det  dessutom temår pollinering för barn och unga, som du kan läsa mer om här. 

Liksom förra året kommer veckans aktiviteter mestadels ske digitalt, på webben och sociala medier, på grund av pandemin. Men mycket kunskapshöjande sker redan ute i våra verksamheter, bland annat är det många förskolor som tack vare kommunens odlingsrådgivning och stöd kommit igång med egen odling. Och samhällsbyggnadskontoret anlägger ängsytor på olika platser i kommunen för att främja den biologiska mångfalden. Detta och mycket mer kommer du få veta mer om under veckan som kommer! 

Läs mer om pollinering, vad du själv kan göra och om kommunens pollineringsplan här

Vill du också visa vad du gör för våra pollinatörer? Gör ett inlägg på sociala medier och tagga med #pollinerasodertalje och #pollinerasverige