Fältare

En dag på jobbet som fältare är omväxlande och den ena dagen är inte den andra lik. Under en vecka kan du röra dig mellan samverkansmöten med skolpersonal och polis, gruppträffar och klassbesök med ungdomar samt röra dig ute på fältet på ungdomars arenor. Du stöttar också enskilda ungdomar, både i egen kontakt och i samverkan med andra såsom polis, socialtjänst och civilsamhälle.

Vad gör en fältare?

En viktig del i arbetet är att kunna identifiera ungdomar i riskzon och slussa dem sedan vidare till rätt instans genom att motivera och stötta. Som fältare samarbetar du därför med många andra som finns runt ungdomar och du är experten på att lotsa ungdomar rätt. Det som kanske är mest unikt för fältrollen är att du arbetar uppsökande bland ungdomar i de miljöer där ungdomarna rör sig, på deras egna arenor och skapar relationerna ute på fältet. Du arbetar en vardagkväll i veckan och på rullande schema var fjärde helg samt efter behov ytterligare kvällstid. 

I din roll medverkar du även aktivt i fältgruppens utvecklingsarbete och kvalitetssäkring av verksamheten. Södertälje kommun satsar mycket på det förebyggande arbetet och samverkar därför med civilsamhället och andra samhällsaktörer. Det gör att fältgruppen kommer ha ett stöd i detta arbete och få draghjälp i att komma i kontakt med personer som kan bli viktiga i vårt arbete med ungdomar. Allt för att bättre kunna arbeta med det som är viktigast för oss, det vill säga våra barn och ungdomar i kommunen. 

Välkommen till Socialkontoret!

Här erbjuds du ett meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad. I vårt arbete med ungdomar gör vi det efter devisen; ”Din kontakt med oss bygger på förtroende och frivillighet.”

Förmåner för dig som är fältare

Utöver de förmåner som gäller alla medarbetare i Södertälje kommun så erbjuder vi dig:

  • Gedigen introduktion och nödvändig utbildning.
  • Handledning och stöd. 
  • Ett utvecklande och stimulerande arbete i ett bra arbetsklimat.

För att jobba som fältare ska du ha: 

  • Socionomexamen eller utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig
  • B-körkort.
  • Förmåga att skapa goda relationer samt vara flexibel och initiativrik.