Vikarie inom äldreomsorgen

I Södertäljes äldreomsorg har vi alltid brukaren i centrum och månar om att ha ett respektfullt och professionellt bemötande. Som vikarie får du möta intressanta människor och utvecklas som person. Samtidigt får du sprida glädje och bidra till att andra har det bra.

Du som blir del av vårt team kommer att utveckla egenskaper som kreativitet, flexibilitet, mod, empati och samarbetsförmåga. Om du trivs hos oss så finns det goda möjligheter att fortsätta jobba hos oss. Vi är en trygg arbetsgivare och tar ansvar för att du har det bra.

Även om du har helt andra karriärdrömmar så vässar du i äldreomsorgen din förmåga att möta människor - värdefull kompetens för yrkeslivet och livet! Så ta möjligheten att arbete som sommarvikarie eller timvikarie medans du funderar på vad du vill göra sen.

Tre medarbetare berättar varför de har valt att arbeta som vikarie:

Elsa har varit timvikarie under sin studietid:

"Att vara vikarie på ett äldreboende är att vara behövd. Att få göra nytta och att finnas till hands och att stötta. Både boende och anhöriga. Speciellt när man jobbar med personer med demensdiagnos kan det vara väldigt påfrestande för de anhöriga och de behöver tid för att prata." 
Här kan du läsa en längre intervju med Elsa.

Läser du till undersköterska, sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut eller socionom så ger ett sommarjobb/vikarietjänst i äldreomsorgen värdefulla erfarenheter. Du tränar på bemötande, nära vård och får erfarenhet att jobba med äldre. Inom många delar av vården och socialtjänsten kommer de vara den största patientgruppen framöver.  

Malin är senior timvikarie:


"Att arbeta som vikarie när du gått i pension är en fantastisk möjlighet att få känna sig behövd och att ha roligt. Som vikarie bestämmer du själv när du vill arbeta och hur mycket. Men visst är det svårt att säga nej när de ringer och frågar." 
Här kan du läsa en längre intervju med Malin.

Har du egentligen avslutat din karriär men känner att du vill hoppa in och jobba extra? Då passar kanske ett sommarjobb perfekt eller att hoppa in dagar som passar dig.

 

Nissan arbetar i nattpatrullen och berättar mer i denna video:

 

Morgondagens äldreomsorg

Målet är att brukare i så hög grad som möjligt ska behålla sina förmågor men få det stöd de behöver från oss för att kunna leva ett självständigt liv.

Morgondagens äldreomsorg ser inte ut som idag. Gruppen äldres andel av befolkningen ökar. Ett steg i taget, en dag i taget utvecklar vi tillsammans verksamheten för morgondagens krav. Vi inför ett gemensamt syn- och arbetssätt med en likvärdig bedömning av behov samt ett stödjande arbetssätt för ett självständigt liv för brukaren. Vi utvecklar också arbetssätt genom användandet av digitala lösningar.

För att jobba som vikarie hos oss ska: 

  1. Du har fyllt 18 år.
  2. Du har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.
  3. Du har grundläggande datorkunskaper.