Planprojekt

Planprojekt

I Södertälje pågår större och mindre planprojekt. Vissa befinner sig i startskedet, andra är nästan klara. Här kan du läsa mer om de olika projekten.

Brunnsäng 1:1, Brunnsäng

Planarbete pågår för att möjliggöra bostäder.

Detaljplan för del av Hall 4:3 och Hall 4:1

Planarbete pågår för att utreda förutsättningar för bostäder inom ett område som utgör riksintresse för kulturmiljövården.

Detaljplan för Sländan 9 och del av Tälje 1:1

Just nu pågår arbete med detaljplan för fastigheten Sländan 9 och del av Tälje 1:1.

Detaljplan för del av Vagnmakaren 5 m.fl.

Planområdet, Kv. Vagnmakaren 5 m.fl., ligger strax utanför gränsen för stadskärnan, cirka en kilometer söder om centrala Södertälje.

Detaljplan för Hjälmsättra 1:3

Ett nytt bostadsområde planeras mellan Viksberg och Brunnsäng. Platsen är idag naturmark vars omgivning är av lantlig karaktär med skog och småhusbebyggelse.

Kallfors ängar och uppsamlingsväg, Järna

Ett nytt bostadsområde planeras i anslutning till Norra och Östra Kallfors, detta kommer att kallas för Kallfors ängar. En ny väg genom området kommer att förbinda Östra Kallfors med Norra Myrstugan och Tvetavägen.

Detaljplan för Karleby 2:9 m.fl. (Igelstaverket)

Planarbete pågår för området kring Igelstaverket för att möta verksamhetens behov.

Kryssaren 8 och Isbrytaren 1 m.fl., Södra

Detaljplanen är en del av ett stadsutvecklingsprojekt där ett större industri- och hamnområde omvandlas till en ny stadsdel med bostäder och olika centrumverksamheter.

Nästäppan

Södertälje kommun planerar för att kunna erbjuda varierat boende i olika lägen.

Detaljplan för Norra Saltskog (del av Saltskog 1:1 m.fl.)

Ett detaljplanearbete pågår för att utreda möjligheten till förtätning i norra delen av Saltskog. Området ska utvecklas med flera attraktiva bostäder, närservice, nya offentliga miljöer och stadsmässiga kvalitéer.