Digitaliseringsprojekt

Digitaliseringsprojekt

 

Här kan du läsa mer om våra olika digitaliseringsprojekt och införda lösningar. Bläddra i listan eller filtrera på en specifik teknik och hitta det du är nyfiken på.

 

 

Bild på en sensor monterad på en brygga
Badtemperaturer med IoT

Ett av de första IoT-projekten som infördes i Södertälje kommun var de uppkopplade badplatserna. Det är en information som är uppskattad av både medborgare och besökare under främst sommarmånaderna.

Bild av återvinningscontainrar på rad
Besöksstatistik på Återvinningscentralerna

Telge återvinning har två Återvinningscentraler i Södertälje kommun. Tveta och Returen.

Närbild på en kedja.
Blockkedjeprojekt tillsammans med Bolagsverket

I dagens digitala värld är det viktigt att säkerställa att informationen vi får och förmedlar är riktig. Blockkedjeteknik används allt mer inom många områden för att säkerställa kvalitet och verifiera information.

Bild av en kedja med vita låsta hänglås med ett rött olåst hänglås i mitten.
Blockkedjeverifierad avfallshantering

I dagens digitala värld är det viktigt att säkerställa att informationen vi får och förmedlar är riktig. Blockkedjeteknik används allt mer inom många områden för att säkerställa kvalitet och verifiera information. Hur vet vi att avfall och återvinning hanteras på rätt sätt i återvinningskedjan och att rätt avfall återvinns på rätt anläggning? Tillsammans med Telge återvinning bedrivs ett projekt med att införa blockkedjeteknik inom Vakumtoaletter och Våtkomposten i Hölö.

En stiliserad bild av ett blått hoprullat intyg
Blockkedjeverifierade intyg

Hur vet vi att ett intyg eller ett betyg är korrekt när det är en fysisk papperskopia? Blockkedjeteknik kan användas för att verifiera intygs och betygs äkthet över tid.

En bild föreställande Mälarbron i uppfällt läge
Broöppning realtidsdata med IoT

Vi har tillsammans med Sjöfartsverket och med hjälp av en IoT-uppkopplad enhet ansluten till Mälarbrons styrsystem infört en realtidsuppdaterad statusrapportering av Mälarbron.

Illustration på chatboten Kringlan. Kringlan är blå och har ögon och mun.
Chatbot Kringlan

Kringlan är Södertälje kommuns nya chatbot.

Människor som cyklar över Mälarbron i Södertälje
Cykelflödesmätningar

Vi använder IoT-uppkopplade AI-sensorer som mäter hur många cyklar som passerar över Mälarbron som en del av arbetet med att öka andelen cykelresor i Södertälje.

Skärmbild på Södertälje kommuns e-tjänsteplattform.
E-tjänster

På Södertälje kommun tillhandahåller vi e-tjänster för att det ska vara så enkelt som möjligt för medborgare, företagare och andra att göra ärenden som exempel ansöka om olika tillstånd eller skolplats eller lämna synpunkter om kommunens olika verksamheter. Vi arbetar också med e-tjänster internt i kommunorganisationen för att vi ska vara så effektiva som möjligt.

Annonsbild för Free wifi i Södertälje city.
Fri wifi i city

Du som besöker Södertälje city kan enkelt ansluta till fri wifi genom att klicka på _Sodertalje WiFi eller WiFi4EU. Från Järnagatan vid Saltsjötorget längs Storgatan fram till Stora torget samt stationsplan finns 12 accesspunkter uppsatta.