Jämställdhetspriset 2017

Den 8 mars uppmärksammas Internationella kvinnodagen i Södertälje. Nedan hittar du information om vad som händer på olika plaster i staden!

Prisutdelning av Jämställdhetspriset 2017

Årets mottagare av Södertälje kommuns och Telges Jämställdhetspris är: Innebandyföreningen Telge SIBK

MOTIVERING:

Årets pristagare är en av Södermanlands största innebandyföreningar med framgångsrika elitlag på både dam- och herrsidan. Men framför allt är det en förening där flickor värderas lika högt som pojkar. Kort sagt: en förening med den uttalade ambitionen att vara en förening för alla. Telge SIBK är en förebild när det gäller att oavsett nivå ge flickor och pojkar en möjlighet att utvecklas både på och vid sidan av planen.


Priset går till en person eller organisation som arbetat med insatser som bidragit till ett mer jämställt Södertälje. Under prisutdelningen  kommer singer/songwritern Klara Andén uppträda. Södertälje kommun, Telge AB och Polisen står bakom jämställdhetspriset.

Fler punkter från årets program

 

Hur blir Södertälje en mer jämställd stad?
Stadsbiblioteket, Hörsalen, kl. 17.30
Ett samtal om hur Södertälje kan bli en ännu mer jämställd stad. Samtal med Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, Marlen Eskander, från Assyriska föreningens kvinnosektion, Kari Rooth, kvinnofridsamordnare och Jonna Nilsson, från Juventas ungdomsjour.

Författarbesök av Jessica Shciefauer
Stadsbiblioteket, Hörsalen, kl. 18.30
Jessica Schiefauer berättar om sina Augustpris-belönade romaner Pojkarna och När hundarna kommer. Det bli fokus på identitet, könsroller och önskan om att få höra till. I samarbete Juventas ungdomsjour och Studieförbundet Vuxenskolan.

 

Workshop med Machofabriken (OBS! Fullsatt!)

Södertälje stadshus, kl. 14:00-16:00
Om förebyggande arbete mot våld. Vänder sig främst till dig som arbetar med unga. Föranmälan krävs. Se: www.machofabriken.se

Mer info om internationella kvinnodagen expand_less expand_more

Internationella kvinnodagen är en temadag för att uppmärksamma kvinnors situation i världen. Den instiftades av Andra internationalen år 1910, och antogs som officiell FN-dag år 1975. 

Sedan 1978 finns den 8 mars på FN:s lista över högtidsdagar. I samband med FN:s ”erkännande” kan man säga att Internationella kvinnodagen ändrades från kampdag till en opolitisk dag.