Årets vinnare på Södertäljegalan

Södertäljegalan är snart slut för i år och 8 utmärkelser är utdelade till företag, organisationer, föreningar och individer som gjort något extra bra för Södertälje. Vi säger grattis till alla vinnare!

Här är alla vinnarna som fått pris ikväll.

Årets Hållbarhetspris 2017

Trädgårn

Motivering: För sitt arbete med ekologisk odling och för sitt bidrag till en utveckling av ett mer socialt hållbart Södertälje. Trädgårn har ett samhällsengagemang som bidrar till den sociala hållbarheten i Södertälje genom att under lång tid arbetat med integration av arbetslösa och nyanlända på arbetsmarknaden. Trädgårn är KRAV- certifierade och odlar i samspel med naturens förutsättningar.


Årets #täljekärlek 2017

Linda Kumlin

Motivering: Vad är det egentligen här i livet som är viktigt? Den frågan ställde sig Linda Kumlin och det blev startskottet för 2016 års insamlingsgalor till förmån för organisationen Välkommen hem, som engagerar sig för att hjälpa hemlösa och utsatta. Hon samlade några av Södertäljes största kulturprofiler och tillsammans ordnade de två direktsända insamlingar för att ge fler en bättre jul.


Årets Förening 2017

Södertälje Lokala kennelklubb

Motivering: För att ha skapat en naturlig mötesplats för människor och deras bästa vänner. Tillsammans gör de kvällens mörker till ett tillfälle för gemenskap och lärande miljö för stadens hundägare. Föreningen tar initiativ för att träna hundar och ägare till ett bra liv tillsammans genom hundpromenader i centrum och utbildning på klubbområdet vid Wasa.

Årets Ledare 2017

Nevin Kristina Youssef, S:t Mina Scoutkår, Främjarnas förening

Motivering: För att vara en positiv förebild för många barn och ungdomar. Hon har lyckats med att inspirera, glädja och engagera sig trots motgångar som möter ledare på vägen till målet. För henne är det mycket viktigt att vara ett föredöme för kommande generationer och våga stå för nytänkande i kombination med gott arbete för jämställdhet och mångfald.

Årets Initiativ 2017

Livet Bitch

Motivering: Södertälje har uppmärksammats för den inspiration ledarna med ungdomar nu skapar genom ytterligare en meningsfull mötesplats för det kreativa unga Södertälje. Mötesplatsen är till för alla unga kulturintresserade tjejer och kvinnor i Södertälje som vill vara med och skapa modern scenkonst om Södertälje och Sverige idag- ur unga kvinnor och tjejers perspektiv.

Årets Nyföretagare 2017

Caroline Erdman och Fredrik Erdman, Weda Lek AB

Motivering: Genom att ha en väl genomarbetad affärsplan, där såväl svagheter som styrkor var både definierade och analyserade, så som inte tillräckligt med kunder, stora tidigare förluster, behovet av nya investeringar, en förhandling kring övertagande som tog över ett års tid, har man lekande lätt på mindre än två är, ökat omsättningen, samt skapat ett vinstdrivande företag.

Årets Företagare 2017

Jimmy Jardefalk, TC Företagen

Motivering: För att ha skapat en verksamhet som grundar sig i engagemang, flexibilitet, kundfokus samt kompetens hos varje medarbetare. Man har framgångsrikt utvecklat företaget och antalet anställda på ett imponerande sätt. Då företagaren har ett stort engagemang i det lokala föreningslivet samt även därtill det framgångsrika företagandet är företagaren en god förebild och en värdig vinnare.

Årets Innovation 2017

Scania One

Motivering: Vinnaren använder nya sätt för att underlätta livet för såväl privatpersoner som branschen. Företaget är verksamt i en traditionell bransch men har genom nytänkande och öppenhet tagit fram en plattform för delning och öppna data som ger möjligheter för branschöverskridande utveckling, hållbarhet och säkerhet. Innovationen skapar förutsättningar för företagets fortsatta ledande position inom hållbara transporter och i Södertälje.