Återvinn eller försvinn

I årets Håll Södertälje rent-kampanj är temat Återvinn eller försvinn. Där har vi tre större aktiviteter för skolor och förskolor, Hjälteverkstad med magi och superhjältar, specialframtagen show med Tobbe Trollkarl och teckningstävling.

Varje vår bjuder Södertälje kommun och Håll Sverige Rent in till Sveriges största miljöaktion. Vi håller Södertälje rent-kampanjen genomförs så att barnen på ett pedagogiskt sätt lär sig om nedskräpning, återvinning, konsumtion och naturvård genom att bland annat vårstäda sin egen närmiljö.

Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka och skapa stolthet över platsen där man bor och bidra till en renare och vackrare stad.

För att delta måste din skola/förskola vara anmäld till kampanjen Vi Håller Rent! Anmälan görs via Håll Sverige Rent på www.hsr.se

Anmälan till Hjälteverkstad och Tobbe Trollkarl gör du här.

Aktiviteten Hjälteverkstad riktar sig till F-3 klasser i första hand och Tobbe Trollkarl till F-6 klasser. Andra åldersgrupper kan anmäla intresse men får stå på väntelista. De tänka åldersgrupperna har företräde.

Mer information om Håll Södertälje rent hittar du här.