Boel Godner medverkar i Södertäljes första Prideparad

RFSL har valt att förlägga sitt förtroenderåd i Södertälje den 19–21 maj. Och den 20 maj ordnas Södertäljes första prideparad någonsin. Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, kommer att tala.

 – Jag är glad över detta lokala initiativ. I Södertälje ska vi ta vara på den styrka och kompetens som finns hos varje enskild och unik människa.  En prideparad är efterlängtad av många som vill visa att alla är välkomna här.

Det är RFSL Södertälje som tagit initiativ till paraden. De uppmanar privatpersoner och föreningslivet i Södertälje att delta i paraden som börjar klockan 13 på Stora torget. Representanter för RFSL Södertälje och Boel Godner talar och sedan tågar alla till Stadshuset. 

RFSL ser gärna att deltagarna tar med flaggor, plakat och liknande.

Boel Godner kommer även att invigningstala på förtroenderådet. 

 

Om förtroenderådet
Förtroenderådet hålls vartannat år det år RFSL inte håller kongress och är en plattform för fördjupad sexualpolitisk diskussion. Förtroenderådet syftar till att skapa ett politiskt forum för medlemmar att mötas året mellan RFSL:s kongresser. Förtroenderådet har inte rätt att fatta beslut men kan däremot ha en rådgivande funktion åt förbundsstyrelsen att diskutera och förankra politiska frågor med. I år hålls alltså förtroenderådet i Södertälje.