Enheten för arbetsrehabilitering ställer ut på Södertälje Företagarmässa

Idag samlas lokala näringslivet, kommunen, organisationer och allmänheten i Scaniarinken för årets Företagarmässa. Enheten för arbetsrehabilitering ställer ut för första gången: - Vi ser fram emot att träffa potentiella arbetsgivare och etablera relationer som kan leda till framtida samarbeten, säger Irene Kovanen, arbetskonsulent på enheten.

Enheten för arbetsrehabiliterings uppdrag är att stötta personer med psykisk Bild på medarbetare på enheten för arbetsrehabilitering. funktionsnedsättning (NFP) att hitta en praktikplats, ett arbete eller komma ut i studier. Att ställa ut på företagarmässan är en möjlighet att träffa potentiella samarbetspartners men också att uppmuntra till samtal kring psykisk ohälsa och vad det innebär för personens möjlighet att ha ett fungerande arbetsliv.

- Vi vill bidra till att avstigmatisera psykisk ohälsa i samhället och i arbetslivet. Alla människor har en arbetsförmåga utifrån olika förutsättningar, därför är det angeläget att arbeta med attitydförändringar till funktionsvariationer både i arbetslivet och i samhället i stort, säger Irene.

- Det här forumet är en bra arena för att både visa att vi finns och vad vi gör, men ger oss också en möjlighet att lyfta upp frågan på agendan. Det är viktigt, tycker vi. Det går att arbeta trots psykisk funktionsnedsättning.

Vill du träffa gänget från enheten från arbetsrehabiliteringen? Då ska du bege dig till Scaniarinken. Mässan är öppen från klockan 11 och du hittar gängen i monter A26. Gratis inträde!