Fältverksamheten HBTQ-certifieras

Under tisdagen denna vecka så inledde ytterligare två av kommunens verksamheter en HBTQ-certifiering anordnad av RFSL. Denna gång handlar det om Social- och omsorgskontorets verksamheter AntiVåldCenter och Fältverksamheten.

Fältverksamheten består av sex personer och jobbar med målgruppen ungdomar i Södertälje (12-18 år). De har en oerhört viktig roll i Södertälje då de varje vecka möter många av stadens ungdomar. På tisdag förmiddag pratade vi om tankar, förväntningar och förhoppningar inför certifieringen.

”Vi Fältarna har höga förväntningar. Vi hoppas kunna marknadsföra det här och hålla certifieringen levande genom att informera om vår ståndpunkt i de här frågorna.” Jakob Maximurad, Gruppchef Fältverksamheten

”Jag hoppas att vi och vissa grupper av våra ungdomar kommer närmare varandra, att vi kan fånga upp deras behov.” Jens Malmström, Fältare

”Jag känner mig stolt över att vi ska bli HBTQ-certifierade, det känns häftigt.” Gabriell Lidström, Fältare

Om certifieringen:
HBTQ-certifieringen anordnas av RFSL. Certifieringen innebär att samtliga medarbetare inom en verksamhet utbildas i HBTQ-frågor och normkritiskt tänkande. På RFSLs hemsida hittar du mer information om certifieringen.