2017

Finalister till årets idrottsutmärkelser utsedda

2017-04-20

Nu är finalisterna klara till kommunens nya utmärkelser Årets förening, Årets idrottsledare och Årets idrottsinitiativ 2016.

Finalisterna har valts ut bland de inkommande nomineringsbidragen av en jury som består av ledamöterna i föreningsbidragsberedningen, med representanter från kultur- och fritidsnämnden och alla kommundelsnämnderna. Juryns arbete leds av kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Bohman Enmalm.

Pristagarna tillkännages vid valborgsmässofirandet i centrum den 30 april. Tid: 20.30, vid Borgmästarudden & Stadsparken. Du finner programmet längst ned på sidan.

Årets förening 2016

Södertälje Ridklubb

En av Sveriges största och bredaste ridklubbar som attraherar medlemmar i och utanför Södertälje, från okvalificerade grupper till elitnivå inom flera discipliner. Klubben arrangerar tävlingar som lockar Sverigeeliten att åka till Södertälje för att tävla i hoppning och dressyr. Ridskolan är den enda i sitt slag som har gått till final i Stockholms läns ridskolecuper i mer än 6 år i rad.

Södertälje-Nykvarn Orienteringsklubb

Klubben har gett orienteringssporten ett lyft i Södertälje med flera individuella framgångar, och arrangerar både större och mindre tävlingar. År 2016 vann de Tiomila. Södertälje-Nykvarn Orienteringsklubb satsar på bredd och erbjuder träning för hela familjen. De tar även ansvar för frilufts- och sportutbudet för Södertäljeborna vid Tveta friluftsgård.  

Telge SiBK

Telge SiBK jobbar aktivt med att vara en innebandyklubb för såväl bredd som för elitsatsning. Föreningen har totalt 450 aktiva medlemmar med 24 lag varav tre lag för parasportare. Det är en stabil förening med cirka 90 frivilliga resurser och med en omfattande barn- och ungdomsverksamhet.

Årets idrottsledare 2016

Per Sjöberg, Kallfors Golfklubb

Per Sjöberg har under tio år byggt upp handigolfverksamheten på Kallfors golfklubb och integrerat den för spelare med funktionsnedsättning. Per har på ett engagerat och drivande sätt skapat goda förutsättningar för tävlingstillfällen på nationell nivå för parasportutövarna i klubben.

Micaela Norman, Telge SiBK

Micaela Norman är en aktiv tränare för mixade lag och hjälptränare för ett av parasportlagen. Hon vill att barn och ungdomar ska få en glädjefylld träning. Micaela Norman är en positiv, lösningsorienterad person och en uppskattad ledare.

Christian Johansson, Södertälje Simsällskap

Christian Johansson är elittränare för Södertälje Simsällskap, och arbetar gärna i team med tränare och utövare. Han har ett mycket gott rykte i klubben och är känd för sin professionella coaching och bemötande av simmarna vid bassängkanten.

Benny Johansson, Södertälje Basketbollklubb

Benny Johansson har arbetat i decennier för att utveckla unga flickors möjlighet att bli skickliga basketspelare. Med kunskap och engagemang har han arbetat för att få flickorna att förverkliga sina drömmar att bli basketproffs.

Årets idrottsinitiativ 2016

Södertälje Volleybollklubbs satsning på Hovsjö

Volleybollklubben satsar på verksamhet i Hovsjö där många ungdomar har ett behov av fritidsaktiviteter. De visar vägen till engagemang och ansvarstagande hos Hovsjöungdomarna.

Södertälje International Football Cup

Södertälje International Football Cup har på två år byggt upp en omfattande fotbollsturnering för ungdomar. Cupen har gett ungdomar i Södertälje en chans att spela fotboll och möta ungdomar från många länder i världen.

Södertälje Simsällskaps mobila bassäng vid Bårsta IP

Andreas Jonerholm vid Södertälje Simsällskap tog initiativ till köp av temporär bassäng som kan användas till sommarsimskola. Verksamheten vänder sig både till barn och vuxna och syftar till att öka simkunnigheten bland Södertäljeborna.

 

Valborgsfirande i centrum

Plats: Borgmästarudden & Stadsparken

Mer information via Centrumföreningens Facebook

Program och hålltider

20:30 - Utdelning av idrottspriserna

20:45 - Sång av Södertälje kammarkör

20:55 - Elden tänds

21:00 - Vårtal av stadsdirektör Rickard Sundbom

21:10 - Sång av Södertälje kammarkör

21:15 - Fyrverkerier

Konferencier: Nina Dahlström, centrumledare