För Kristine Zecevic finns inget bättre jobb

Kristine Zecevic jobbar som förskollärare på Takets förskola i Södertälje. Hon beskriver sitt jobb i Södertälje som välkomnande, medforskande och fullt med möjligheter. Jag älskar mitt jobb för att jag alltid är glad när jag går till jobbet. Säger Kristine.

Varför valde du att jobba som förskollärare?

Jag kan inte tänka mig ett annat yrke. Jag är utbildad förskollärare och grundskollärare upp till årskurs 4. Men jag har valt att arbeta just i förskolan. Jag kände att det är i förskolan barnens skolgång börjar, här kan vi ge dem alla möjligheter att bli intresserade och nyfikna från början.

 

Varför tycker du att en förskollärare ska välja att jobba i Södertälje kommun?

Vi har en väldig mångfald här, det tycker jag är bra. Både barn och personal kommer från olika länder och alla har så mycket att ge. Det är många olika språk som talas hos barn och personal, att personalen kan språken är ett stort plus. Jag tycker också att det är en väldigt trygg arbetsplats på Takets förskola. Jag jobbade här för sex år sedan och när jag kom tillbaka så kändes det tryggt, jag kände igen mig. Det är en väldigt välkomnande atmosfär och det märks att alla som jobbar här verkligen vill vara här.

 

Vad är det bästa med Södertälje?

Södertälje är möjligheternas stad. Det finns så många olika arbetsplatser och arbetsgivare här som alla har olika utmaningar. Som förskollärare kan jag välja att söka mig till olika delar av Södertälje som alla har olika typer av utmaningar, det gör Södertälje unikt. Det finns en variation av förskolor, som förskollärare kan jag välja mellan att jobba på en öppen förskola med öppen planlösning eller så kan jag jobba på en mer traditionell förskola med avdelningar.