Fortsatt positiv utveckling för Södertäljes gymnasieskolor

Idag avslutades antagningen till Södertäljes kommunala gymnasieskolor. Årets siffror visar att andelen elever som väljer att stanna kvar i Södertälje ökar igen, liksom intresset för yrkesprogrammen.

Dessutom väljer fler elever från andra kommuner till Södertäljes kommunala gymnasieskolor än tidigare år. Dessa elever kommer i första hand från Botkyrka, Nykvarn, Stockholm, Strängnäs, Gnesta, Huddinge och Trosa. I år sökte totalt 1 232 elever jämfört med 1 103 förra året till Södertälje.

– Intresset för yrkesprogrammen fortsätter att öka, säger Heléne Rådbrink, verksamhetschef för gymnasierna i kommunen. Jag är särskilt glad att ungdomar sökt och antagits till den nya vård- och omsorgsutbildningen. Det gör att Torekällgymnasiet kan gå vidare och tillsammans med branschföreträdare ansöka om att bli vårdcollege.

Mest populära är de nationella idrottsutbildningarna (NIU) och de estetiska inriktningarna på Wendela Hebbegymnasiet. På Wendela Hebbegymnasiet är fler antagna i år till både Teknikprogrammet och Estetiska programmet. Antalet platser på det estetiska programmet inriktning bild och formgivning har utökats, och samtliga platser har fyllts.

Så gott som alla gymnasieplatser på Täljegymnasiet är fyllda. Det stora intresset för Täljegymnasiets ekonomiprogram i år har resulterat i att antagningsgränsen har ökat.

Torekällgymnasiet fortsätter att öka i popularitet, och har nu 55 procent fler antagna än förra året. Det finns inga lediga platser på El- och energiprogrammet samt VVS-programmet.