Garagerock och kommunvägledning en bra kombination för Tommy

Varje vardag tar våra kommunvägledare i kontaktcenter emot besökare till Stadshuset i Södertälje och svarar på alla samtal till kommunen. En av de som du kan träffa på är kommunvägledaren Tommy Sjöström som förutom att jobba i Södertälje kommun turnerar i USA, har spelat musik i TV-serien Lilyhammer och fått sitt bands låtar utsedda till ”The coolest song of the world” av en radiostation i USA.

Hej Tommy, berätta om ditt band!
– Stupidity spelar musik med glimten i ögat. Folk ska inte somna när de lyssnar på oss. Man ska bli glad och hoppa runt. Vi vill förmedla glädje och fart med vår musik. Genren vi spelar heter garagerock. Vi vill spela musik som är enkel och har hög kvalitet, säger Tommy.

Tommy spelar trummor i bandet Stupidity. Stupidity består av Björn Lindqvist, "Erniz", Anna Palmér " Miss Anna", PA Högberg, "PA" och Tommy Sjöström, "Tommy Boy". De släppte sitt första album för 10 år sedan och har precis släppt sin nionde skiva, en samlings-cd.


Bild på bandet Stupidity. Fotograf Bengt Alm. Bilden är beskuren.

– Little Steven som är gitarrist i Bruce Springsteens E-street band och som spelat huvudrollen i TV-serien Lilyhammer har en egen radiostation i USA som heter Underground garage. Varje vecka utser de en låt till "The coolest song in the world". Sista veckan i maj utsåg han Stupiditys låt "OK". Det gör att låten nu kan delta i tävlingen "The coolest song of the year" som avgörs senare i år. Men det är inte första gången det händer oss det är femte gången de utser en av våra sånger.

Vad roligt! Grattis! Hur länge har du spelat trummor?
- Jag har spelat sedan 80-talet. Jag slog igenom med bandet först när jag var i 40-årsåldern. Vi i bandet gör allt själva, marknadsföring, skriver egna låtar, producerar skivan. Vi har full kontroll på allt.

Med Stupidity turnerar Tommy i de stora städerna på östkusten i USA och har spelningar i Stockholm och bandet har vid två tillfällen haft med sin musik i TV-serien Lilyhammer.

Spelning på The Bowery Electric i New York, mars 2016. Fotograf: Lynn Cappelio. Bilden är beskuren.

Hur fungerar det att förena ett arbete som kommunvägledare i Södertälje kommun med en internationell musikkarriär?
- Det går bra - musiken är min hobby. När jag är ledig jobbar jag ofta med bandet och ibland turnerar jag i USA på min semester. Jag tycker att mitt jobb som kommunvägledare och att jobba med bandet Stupidity är väldigt likartat. Jag är en utåtriktad person som är van att ta hand om folk. Jag jobbar med marknadsföringen av bandet och det liknar mitt jobb här i Södertälje. Det handlar om att ge bra service och bemötande till de jag träffar.