Intervju med en av våra fd elever

”Morabergs studiecentrum har varit min väg till framtiden”

Myar Azzam har pluggat en preparandutbildning på Morabergs studiecentrum och går nu ett sam-beteendeprogram. På fritiden älskar han att gå runt i skogen och fota naturen. Han jobbar också med ungdomar i ett kulturhus.

 Vad är det bästa med din skola?

Jag har bott i Sverige i tre år och jag kunde inte så bra svenska, så Morabergs studiecentrum har varit min väg till framtiden. Alla lärare har hjälpt mig, alla älskar varandra och alla får den hjälp de behöver. Maten är ganska bra. Vi har en kafeteria som alltid är öppen. Man kan sitta i biblioteket om man vill läsa eller i något av studierummen.

Vad är det bästa med ditt program?
Mitt program på Morabergs studiecentrum var ettårigt, så vi var inte så många i klassen. Alla lärde känna varandra så snabbt. Man läser gjort ämnen i ett år och vi har varit runt på saker, till exempel varit på biokväll, åkt till Romme, paddlat osv.

Ska du plugga vidare efter gymnasiet?
Efter sambeteendeprogrammet vill jag att studera till socionom på högskolan för att nå mitt mål att bli kurator. Jag vill jobba med ungdomar i skolor för att jag vill hjälpa andra elever som blivit mobbade och utsatta i skolan och dem som inte vågar säga något.