Nior besöker gymnasier

Den 16–19 januari kommer alla nior i Södertäljes kommunala skolor att besöka de kommunala gymnasieskolorna. Där får de träffa elever och lärare under 75 minuter per gymnasium.

Under hösten ordnade kommunen en gymnasiemässa på Campus Telge tillsammans med friskolorna. Nu ska eleverna alltså få fördjupad information om vad som erbjuds på Torekällgymnasiet, Täljegymnasiet och Wendela Hebbegymnasiet.

– Tanken är att de ska få en bild av såväl lokalerna som programmen, samt vilka ämnen man läser på de olika programmen. Vi vill att eleverna ska känna sig ännu mer förberedda inför gymnasievalet, säger Anita Elenius, utvecklingsstrateg skola/arbetsliv på utbildningskontoret.​

Torekällgymnasiet

- På Torekällgymnasiet möts niorna av våra elever som guidar dem vidare till våra olika program, där de kommer att få  information om programmet och se elever som arbetar i våra verkstäder, säger Carin Caputo, rektor på Torekällgymnasiet.

Wendela Hebbegymnasiet

- Välkommen med din klass till Wendela Hebbegymnasiet, en kreativ dynamisk skola med god stämning, arbetsro och goda resultat. Du får en rundvandring i våra fina välutrustade lokaler. Där möter du våra engagerade lärare och träffar en del av våra elever från nationella programmen. Vill du träffa elever och personal på Ask, där elever får extra tid, är du välkommen att boka tid, säger Eva Ripa Torstenson, rektor på Wendela Hebbegymnasiet.

 

Täljegymnasiet

-Upplev en dag på Tälje! Det kan hjälpa dig att göra rätt gymnasieval. Vi visar dig så verklighetstroget som möjligt. Du får träffa elever och lärare! Välkomna, hälsar rektorn på Täljegymnasiet, Maria Leonardsson.