Så här gick det i Cykelkampen 2017!

Cykelkampen är till ände och vi vill först och främst tacka för ert engagemang och ert ihärdiga trampande. Södertälje hamnade till sist på en 48:e plats utav 52 när det kom till totalt antal cyklade kilometrar. Här bidrog Södertälje till 2 873,3 km utav totalt 4, 650554 km som cyklades runt om i Europa.

När det kom till bästa cykelstad hamnade vi istället på en 40:e plats med 44,5 km cyklade per tusen invånare. Vinnaren i den här kategorin blev den polska staden Gdansk, som lyckades få ihop 1 800,6 km. 

Sammanfattningsvis kan sägas att Södertälje inte riktigt lyckades förbättra sin placering sedan 2016, då vi hamnade på en 27:e plats i kategorin bästa cykelstaden. Men, det positiva för i år är att det skapats flera sub-teams som tävlat mot varandra. Detta år var det laget ”Järnabor” som lyckades knipa hem segern. Stort grattis till er!

Avslutningsvis skulle vi särskilt vilja lyfta er tre som cyklat mest i Södertälje under hela cykelkampen 2017.

Vi tackar särskilt Lars, David och Jenny för era insatser!

Vi frågade dem vad deras huvudsakliga skäl var till varför de deltog i cykelkampen och så här svarade Lars och David:

”Jag är pensionär sedan 2010 och har cyklat dagligen någon mil i flera år. När jag förra året såg detta med EU-cyklingen så anmälde jag mig. Det gick ju bra förra året så jag nappade även i år att delta. Cykling är en motionsform som passar mig bra. Man kommer längre än promenad och löpning och kan på detta sätt följa med vad som händer runt om i stan.”

Lars, cyklade 635,8 km

”Jag började cykla till och från jobbet för ett par år sedan. Det var delvis av hälsoskäl och delvis är jag cykelintresserad. Jag tyckte det skulle vara ett bra tillfälle att visa att Järna-Södertälje inte är för långt att cykla och att det inte tar mycket längre tid än bussen, det sparar även tid eftersom det betyder att man inte behöver träna sen. Jag är såklart med nästa år!

David: cyklade 572,3 km

Grattis till er och vi hoppas att ni vill vara med och delta i nästa års cykelkamp också!

Tack till er övriga deltagare för att ni kämpat på för Södertälje under hela maj månad, vi hoppas såklart att ni också vill vara med oss nästa år igen.