Södertälje kommun på Södertäljefestivalen

I dag startar Södertäljefestivalen. Södertälje kommun finns på plats i ett eget tält på Järnagatan, i närheten av Olof Palmes plats. Temat för tältet är "Så utvecklar vi Södertälje centrum."

- Södertäljefestivalen är till för alla! Tanken är att den ska vara en mötesplats som visar på allt det fantastiska som Södertälje har att erbjuda och som man inte ser varje dag, säger Robil Haidari, näringslivsutvecklare i Södertälje kommun. Vi vill att det ska vara en festival där alla känner sig delaktiga och har möjlighet att ta del av allt som staden har att erbjuda.

Som vanligt bjuds det på massor av underhållning och bland årets artister finner det flera stora namn. Information om tider, scener för framträdanden – och fler artister – finns på www.södertäljefestivalen.se

Södertälje kommun finns på plats i ett eget tält på Järnagatan, i närheten av Olof Palmes plats. Temat för tältet är "Så utvecklar vi Södertälje centrum."

- Ett sådant här stort projekt är något som vi gör tillsammans och det involverar 50-70 personer från kommunen, såväl politiker som medarbetare från alla kontor, säger Maria Dahl-Torgerson, kommunikationschef i Södertälje kommun.

I tältet kommer det att vara medborgardialog där du är välkommen att träffa och prata med både politiker och tjänstepersoner. För barnen finns Miniarkitekterna - en aktivitet där barnen får bygga med lego. Under fredagen och lördagen pågår det miniseminarier på olika teman och där finns en berättarautomat där Stockholms läns museer samlar in material i form av intervjuer och enkäter. Södertälje Science Park, kvarteret Sländan och Tom Tits har byggts upp i lego och visas i tältet.

Tältet är öppet:

Fredag 12.00-20.00

Lördag 10.00-20.00

Söndag 11.00-16.00

www.sodertalje.se/festival finns information om kommuntältet.