2017

Therese Gustafsson - Boendehandledare

2017-10-09

Det är en frisk höstdag när jag möter Therese på Prästgårdsvägens gruppboende. Gruppboendet är ett hemtrevligt rosa hus som omges av lövklädda träd. Det syns att det börjar bli höst, det rosa huset sticker ut bland omgivningens brandgula löv.

Therese kommer ursprungligen från Uddevalla men har bott i Stockholm sedan hon var 20 år. Hon har jobbat inom psykiatrin de senaste 15 åren och har sedan ett år tillbaka arbetat på Prästgårdsvägens gruppboende. Just nu vidareutbildar sig Therese till stödpedagog, för att fortsätta utvecklas inom sin yrkesroll. 

Varför valde du att jobba som undersköterska inom psykiatrin? 

När jag utbildade mig till undersköterska så valde jag att inrikta mig mot psykiatrin. Jag trivs med den målgruppen, det är väldigt givande att se brukarna utvecklas. Alla framsteg som brukarna gör, små som stora, är det som gör mina arbetsdagar till bra dagar. 

Det bästa med mitt jobb är att se hur brukarna utvecklas och hur deras förtroende växer för personalgruppen. Jag brinner för människor och här finns det en kontinuitet i att få följa brukarnas utveckling. 

Varför tycker du att undersköterskor ska välja att jobba här? 

Arbetsgruppen och sammanhållningen är jättebra här. Det är god stämning, alla kommer hit och är på bra humör, sådant märks. Vi trivs väldigt bra ihop. Det bidrar också till en bra stämning bland brukarna, för dem är det väldigt viktigt att det är en positiv stämning runtomkring för att själva må bra. Personalgruppen här är dessutom öppna för nya idéer och positiva till förändring, det är högt i tak här. 

En bra dag på jobbet är när allting flyter på, när vi kommer iväg på det vi ska och vi kan se utveckling hos brukarna. Dagar när brukarna klarar av alla krav som den innebär. För dem kan det vara ett krav att till exempel gå och handla. Dagar som de klarar av sådana krav så känns det bra att kunna uppmuntra dem, när vi märker att sådant fungerar så är det en bra dag. 


Vad är det bästa med Södertälje?
Det är väldigt fint i centrum, särskilt runtomkring stadskärnan och kanalen.