2017

Yoga för återhämtning

2017-03-17

Nadia Wallin (andra person från vänster) jobbar på Fler i Arbete men är också yogainstruktör på ett gym i Södertälje. Hon fick frågan av en kollega om hon även kunde leda ett yogapass på jobbet.

På tisdagar leder Nadia yoga för sina kollegor. Passet tar cirka 20 minuter och alla som arbetar i huset är välkomna. Vanligtvis kommer mellan 4-10 personer. Syftet är att skapa lugn, komma ner i tempo och att det ska kännas skönt efteråt. Övningarna ska vara så enkla så att var och en kan använda dem i sin vardag både på kontoret och hemma. Yoga är inte enbart en fysisk aktivitet utan även ett förhållningsätt. Nadia berättar att hon sällan har en exakt plan för hur passet ska bli. Hon utgår från vilka som är där, dagsform och vilka kläder de som kommer har på sig. De flesta tränar i sina kontorskläder så övningarna anpassas utifrån det. I passen är andningen i fokus.

Nursel som oftast är med på passet berättar att hon tycker passen är jättebra och att det känns nyttigt att lära sig andas på rätt sätt. Hon tycker att yogan är ett bra komplement till annan träning. De som vill rullar ut en matta på golvet och de som vill använda en stol gör det. Mjuk musik sätts på som manar till lugn. Nadia leder sina kollegor genom andningsövningar, stretch och balansövning. Allt avslutas med avslappningsövning. De som yogat beskriver stunden som skön och att de nu kan fortsätta dagen i ett annat tempo.